topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse platbroodpizza

Griekse platbroodpizza

met feta en olijven

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Tomaat

10 gram

Leccino-olijven

10 gram

Verse munt, oregano en peterselie

75 gram

Magere yoghurt

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte belegen kaas

2 stuk(s)

Volkoren Libanees platbrood

½ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)689 kcal
Energie (kJ)2881 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers19 g
Vezels11.8 g
Eiwitten23 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hoge kom
Staafmixer
Bakpapier
Bakplaat
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de gele paprika in reepjes. Snijd de tomaat in plakken. Snijd de olijven grof. Ris de blaadjes van de munt en oregano. Snijd de muntblaadjes, oreganoblaadjes en bladpeterselie los van elkaar fijn.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en paprika 6 minuten.

Fetasaus maken
3

Meng in een hoge kom de yoghurt met de feta met een staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper.

Pizza beleggen
4

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de fetasaus erover en beleg met de uien, paprika, oregano, olijven en plakjes tomaat. Bestrooi met geraspte belegen kaas en bak de pizza's 4 - 6 minuten in de oven.

Tip: De platbroden zijn van volkorenmeel gemaakt. In vergelijking met witte graanproducten bevatten deze niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1 en B2.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de komkommer in kleine stukjes. Meng in een saladekom per persoon; 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Meng de komkommer, munt en peterselie met de dressing. Roer goed door en breng de salade op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de platbroodpizza's in punten en serveer de komkommersalade erbij.