Skip to main content
Gourmetbox - Pasen -2022
Gourmetbox - Pasen -2022

Gourmetbox - Pasen -2022

Complete box met 8 feestelijke receptjes voor op het gourmetstel

Allergenen :
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Vismelange: Zalm, tonijn, kabeljauw en garnalen

40 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

100 gram

Biologische volle yoghurt

4 stuk(s)

Knoflookteen

1 zakje(s)

Gomasio

500 gram

Regenboogkrieltjes

1.33 zakje(s)

Gedroogde tijm

1.33 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Rode puntpaprika

250 gram

Champignons

80 gram

Pesto genovese

8 stuk(s)

Spies

4 stuk(s)

Wildzwijnburger

4 stuk(s)

In spek gewikkelde kipfilet

4 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

120 gram

Biefstukpuntjes

4 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

40 gram

Uienchutney

2 stuk(s)

Baguette

Ongezouten boter

150 gram

Pannenkoekenmix

4.98 stuk(s)

Ei

265 ml

Biologische halfvolle melk

1 stuk(s)

Peer

50 gram

Melkchocoladedruppels

Rode ui

100 gram

Radicchio en romaine

Pruimtomaat

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

2

[Plantaardige] melk

2 tl

Mosterd

2 tl

Wittewijnazijn

2 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)17181 kJ
Energie (kcal)4106 kcal
Vetten224.3 g
waarvan verzadigd97 g
Koolhydraten364.6 g
waarvan suikers71 g
Vezels36.3 g
Eiwitten151 g
Zout13.5 g
Potassium278 mg
Calcium208.4 mg

Benodigdheden

Cocktailprikkers
Kleine kom
Keukenpapier
Ovenschaal
Kom
Garde
Saladekom

Instructies

Vistrio met garnalenspies met bieslooksaus en gomasio
1

1. Bieslooksaus maken

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de knoflook met de boter. Snijd of knip de bieslook klein. Meng in een kleine kom de volle yoghurt, mosterd en bieslook. Breng op smaak met peper en zout.


2. Voorbereiden

Dep de zalm en kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Rijg de garnalen aan cocktailprikkers en meng met de knoflookboter. Haal vlak voor serveren de stukjes tonijn door de gomasio.


3. Bakken (aan tafel)

Bak de garnalenspiesjes en de stukken vis in de kleine pannetjes. Roer de bieslooksaus door de pannetjes met het bakvet van de vis en gebruik als saus bij de zalm en kabeljauw.

Regenboogkrieltjes uit de oven met tijm
2

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de krieltjes grondig, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Leg de krieltjes in een ovenschaal en meng met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl tijm. Breng op smaak met peper en zout.


2. Roosteren

Zet de ovenschaal met krieltjes in de oven en bak 25 – 30 minuten, of tot de krieltjes goudbruin en beetgaar zijn. Schep halverwege om. Serveer aan tafel.

Groentespiesjes met pestodressing met courgette, puntpaprika en champignons
3

1. Groenten snijden

Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes. Snijd de puntpaprika in grove stukken. Bewaar de helft van de puntpaprika voor de salade. Halveer de champignons en snijd eventuele grote champignons in kwarten. Bewaar een halve champignon per persoon voor de omelet.


2. Spiesjes maken

Rijg de groenten om en om aan de spiesjes. Meng 1 el olijfolie per persoon met de pesto. Bestrijk de groenten met de pestodressing.


3. Serveren (aan tafel)

Zet de groentespiesjes en de overige pestodressing op tafel. Bak de spiesjes op de gourmetplaat rondom bruin en gaar. Besprenkel met de overige dressing.

Vlees- en gevogeltekwartet met kip in spek, biefstukpuntjes, kipworstjes  en wildzwijnburgers met uitenchutney
4

1. Bakken (aan tafel)

Bak de kipworstjes en de kip met spek gaar. Bak de wildzwijnburgers en de biefstukpuntjes naar smaak medium of doorbakken. Maak met de wildzwijnburger, de mini-hamburgerbol, de uienchutney, de plakjes tomaat en een paar blaadjes sla een hamburger.

Zelfgemaakte kruidenboter met een baguette
5

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Pluk de blaadjes peterselie van de takjes en snijd de blaadjes zeer fijn. Snijd of knip de bieslook fijn.


2. Afbakken

Bak de baguette 12 – 15 minuten in de oven. Bak de mini-hamburgerbollen de laatste 5 minuten mee. Meng in een kom de roomboter, knoflook en verse kruiden met een vork tot kruidenboter. Breng op smaak met peper en zout.


3. Serveren (aan tafel)

Snijd de baguette in dunne plakken en serveer met de kruidenboter.

Chocolade-peer pannenkoeken
6

1. Beslag maken

Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes. Klop met een garde de eieren los in een kom. Voeg de melk toe en spatel de pannenkoekenmix en eventueel de suiker erdoor.


2.Bakken (aan tafel)

Serveer het pannenkoekenbeslag aan tafel. Verhit de boter of olijfolie in je pannetje en bak de blokjes peer een paar minuten. Schenk er een beetje van het pannenkoekenbeslag over en bestrooi met de chocoladedruppels (zie Tip). Draai, zodra het beslag gestold is, de pannenkoek om en bak gaar en bruin.


Tip: Pas goed op dat de chocolade niet verbrandt!

Champignonomelet met verse bladpeterselie
7

1. Groenten snijden

Snipper de rode ui (zie Tip). Snijd een halve champignon per persoon in blokjes van ongeveer 1/2 cm. Snijd de takjes en de blaadjes van de bladpeterselie grof.


Tip: Houd je rode ui over? Bak deze aan tafel en gebruik als topping bij je hamburger.


2. Eieren kloppen

Klop met een garde de eieren met de melk los in een kom. Meng de gesnipperde rode ui, de blokjes champignon en de bladpeterselie erdoor.


3. Bakken (aan tafel)

Serveer het eimengsel op tafel. Verhit de boter of olijfolie in je pannetje, schenk er een beetje van het mengsel in en bak een omelet. Breng op smaak met peper en zout.

Gemengde salade met puntpaprika en tomaat
8

1. Snijden

Snijd de puntpaprika in kleine blokjes. Snijd 1 plakje per persoon van de tomaat (bewaar deze voor de hamburger) en snijd de rest in blokjes.


2.Salade maken

Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de sla, puntpaprika en tomatenblokjes met de dressing.


3.Serveren (aan tafel)

Serveer de salade in een saladekom aan tafel. Leg de plakjes tomaat op een schaaltje. Je kunt deze plakjes tomaat gebruiken als topping voor je hamburger.


Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

met rijst, sinaasappelsalade, mangochutney en koriander
Falafelbowl met mangohummus

Falafelbowl met mangohummus

met sumaksalade en gebakken aardappelen
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide krieltjes
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige farfalle met honinggroenten

Romige farfalle met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Couscousbowl met kalkoen en currymayo

Couscousbowl met kalkoen en currymayo

kies en mix toppings: amandelschaafsel, honingwortels en meer!
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

met peultjes, zoete Aziatische saus en limoen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

met zoetzure komkommer, bosui en paprika
Kapsalon met cheesy kippendijreepjes

Kapsalon met cheesy kippendijreepjes

met frietjes, knoflooksaus en salade
Steak met frietjes en truffelmayonaise

Steak met frietjes en truffelmayonaise

met sjalottensaus en geroosterde groenten
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, aubergine en sumak
Shakshuka met geitenkaas

Shakshuka met geitenkaas

met naanbrood en Griekse kruidenmix
Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook

Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook

met krokante pinda's en mangochutney-mayonaise
Bolognese-stijl risotto

Bolognese-stijl risotto

met Parmigiano Reggiano, basilicum en mascarpone
Fusion vistaco's met Midden-Oosterse kruiden

Fusion vistaco's met Midden-Oosterse kruiden

pick & mix toppings: mangochutney, knapperige koolsla & meer!
Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten

Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten

met amandelschaafsel en tomaat-komkommersalade
Italiaanse stijl kip-cheeseburger

Italiaanse stijl kip-cheeseburger

met tomatensaus, basilicum en aardappelpartjes
Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons

Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons

met pecorino, bospaddenstoelenpesto en bieslook
Courgette uit de oven met conchiglie

Courgette uit de oven met conchiglie

met mozzarella en zelfgemaakte tomatensaus
Tomatengalette met witte kaas

Tomatengalette met witte kaas

met balsamicocrème en kleine salade
Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

met courgette, citroen, dille en zoetzure ui
Oyakodon donburi met teriyaki-kipomelet

Oyakodon donburi met teriyaki-kipomelet

Japanse rijstbowl met zoetzure groenten
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en rode biet

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en rode biet

met tahindressing, verse kruiden, komkommer en citroen
Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade

Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade

met rijst, sojabonen en limoenmayonaise
Romige geitenkaas met uienjus

Romige geitenkaas met uienjus

met wortel-spinaziestamppot en pecannoten
Gebakken eieren met seroendeng-topping en regenboogsla

Gebakken eieren met seroendeng-topping en regenboogsla

met limoenrijst, zoete-chilimayo en verse kruiden
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, cherrytomaten en geroosterd amandelschaafsel