Skip to main content
Gourmetbox - Pasen -2022
Gourmetbox - Pasen -2022

Gourmetbox - Pasen -2022

Complete box met 8 feestelijke receptjes voor op het gourmetstel

Allergenen :
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Vismelange: Zalm, tonijn, kabeljauw en garnalen

40 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

100 gram

Biologische volle yoghurt

4 stuk(s)

Knoflookteen

1 zakje(s)

Gomasio

500 gram

Regenboogkrieltjes

1.33 zakje(s)

Gedroogde tijm

1.33 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Rode puntpaprika

250 gram

Champignons

80 gram

Pesto genovese

8 stuk(s)

Spies

4 stuk(s)

Wildzwijnburger

4 stuk(s)

In spek gewikkelde kipfilet

4 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

120 gram

Biefstukpuntjes

4 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

40 gram

Uienchutney

2 stuk(s)

Baguette

Ongezouten boter

150 gram

Pannenkoekenmix

4.98 stuk(s)

Ei

265 ml

Biologische halfvolle melk

1 stuk(s)

Peer

50 gram

Melkchocoladedruppels

Rode ui

100 gram

Radicchio en romaine

Pruimtomaat

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

2 tl

Mosterd

2

[Plantaardige] melk

2 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

Voedingswaarden

Energie (kJ)17181 kJ
Energie (kcal)4106 kcal
Vetten224.3 g
waarvan verzadigd97 g
Koolhydraten364.6 g
waarvan suikers71 g
Vezels36.3 g
Eiwitten151 g
Zout13.5 g
Potassium278 mg
Calcium208.4 mg

Benodigdheden

Cocktailprikkers
Kleine kom
Keukenpapier
Ovenschaal
Kom
Garde
Saladekom

Instructies

Vistrio met garnalenspies met bieslooksaus en gomasio
1

1. Bieslooksaus maken

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de knoflook met de boter. Snijd of knip de bieslook klein. Meng in een kleine kom de volle yoghurt, mosterd en bieslook. Breng op smaak met peper en zout.


2. Voorbereiden

Dep de zalm en kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Rijg de garnalen aan cocktailprikkers en meng met de knoflookboter. Haal vlak voor serveren de stukjes tonijn door de gomasio.


3. Bakken (aan tafel)

Bak de garnalenspiesjes en de stukken vis in de kleine pannetjes. Roer de bieslooksaus door de pannetjes met het bakvet van de vis en gebruik als saus bij de zalm en kabeljauw.

Regenboogkrieltjes uit de oven met tijm
2

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de krieltjes grondig, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Leg de krieltjes in een ovenschaal en meng met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl tijm. Breng op smaak met peper en zout.


2. Roosteren

Zet de ovenschaal met krieltjes in de oven en bak 25 – 30 minuten, of tot de krieltjes goudbruin en beetgaar zijn. Schep halverwege om. Serveer aan tafel.

Groentespiesjes met pestodressing met courgette, puntpaprika en champignons
3

1. Groenten snijden

Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes. Snijd de puntpaprika in grove stukken. Bewaar de helft van de puntpaprika voor de salade. Halveer de champignons en snijd eventuele grote champignons in kwarten. Bewaar een halve champignon per persoon voor de omelet.


2. Spiesjes maken

Rijg de groenten om en om aan de spiesjes. Meng 1 el olijfolie per persoon met de pesto. Bestrijk de groenten met de pestodressing.


3. Serveren (aan tafel)

Zet de groentespiesjes en de overige pestodressing op tafel. Bak de spiesjes op de gourmetplaat rondom bruin en gaar. Besprenkel met de overige dressing.

Vlees- en gevogeltekwartet met kip in spek, biefstukpuntjes, kipworstjes  en wildzwijnburgers met uitenchutney
4

1. Bakken (aan tafel)

Bak de kipworstjes en de kip met spek gaar. Bak de wildzwijnburgers en de biefstukpuntjes naar smaak medium of doorbakken. Maak met de wildzwijnburger, de mini-hamburgerbol, de uienchutney, de plakjes tomaat en een paar blaadjes sla een hamburger.

Zelfgemaakte kruidenboter met een baguette
5

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Pluk de blaadjes peterselie van de takjes en snijd de blaadjes zeer fijn. Snijd of knip de bieslook fijn.


2. Afbakken

Bak de baguette 12 – 15 minuten in de oven. Bak de mini-hamburgerbollen de laatste 5 minuten mee. Meng in een kom de roomboter, knoflook en verse kruiden met een vork tot kruidenboter. Breng op smaak met peper en zout.


3. Serveren (aan tafel)

Snijd de baguette in dunne plakken en serveer met de kruidenboter.

Chocolade-peer pannenkoeken
6

1. Beslag maken

Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes. Klop met een garde de eieren los in een kom. Voeg de melk toe en spatel de pannenkoekenmix en eventueel de suiker erdoor.


2.Bakken (aan tafel)

Serveer het pannenkoekenbeslag aan tafel. Verhit de boter of olijfolie in je pannetje en bak de blokjes peer een paar minuten. Schenk er een beetje van het pannenkoekenbeslag over en bestrooi met de chocoladedruppels (zie Tip). Draai, zodra het beslag gestold is, de pannenkoek om en bak gaar en bruin.


Tip: Pas goed op dat de chocolade niet verbrandt!

Champignonomelet met verse bladpeterselie
7

1. Groenten snijden

Snipper de rode ui (zie Tip). Snijd een halve champignon per persoon in blokjes van ongeveer 1/2 cm. Snijd de takjes en de blaadjes van de bladpeterselie grof.


Tip: Houd je rode ui over? Bak deze aan tafel en gebruik als topping bij je hamburger.


2. Eieren kloppen

Klop met een garde de eieren met de melk los in een kom. Meng de gesnipperde rode ui, de blokjes champignon en de bladpeterselie erdoor.


3. Bakken (aan tafel)

Serveer het eimengsel op tafel. Verhit de boter of olijfolie in je pannetje, schenk er een beetje van het mengsel in en bak een omelet. Breng op smaak met peper en zout.

Gemengde salade met puntpaprika en tomaat
8

1. Snijden

Snijd de puntpaprika in kleine blokjes. Snijd 1 plakje per persoon van de tomaat (bewaar deze voor de hamburger) en snijd de rest in blokjes.


2.Salade maken

Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de sla, puntpaprika en tomatenblokjes met de dressing.


3.Serveren (aan tafel)

Serveer de salade in een saladekom aan tafel. Leg de plakjes tomaat op een schaaltje. Je kunt deze plakjes tomaat gebruiken als topping voor je hamburger.


Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Broodje hamburger met Italiaanse twist

Broodje hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa, basilicummayonaise en walnoot
Wraps met Aziatisch gemarineerde biefstukpuntjes

Wraps met Aziatisch gemarineerde biefstukpuntjes

met frisse rauwkost en zoetzure komkommer
Wienerschnitzel met ovenfrietjes

Wienerschnitzel met ovenfrietjes

met een sauerkrautsalade en cranberrychutney
Wok met knoflookgarnalen en oosterse groentemix

Wok met knoflookgarnalen en oosterse groentemix

met noedels, verse gember en pinda's
Geschnetzeltes van romige kip en champignons

Geschnetzeltes van romige kip en champignons

Zwitserse klassieker met aardappelkoekjes en salade
Kipsaté met gesmoorde kokosboontjes

Kipsaté met gesmoorde kokosboontjes

met zelfgemaakte marinade en witte rijst
Krokante kip met geroosterde groenten

Krokante kip met geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst
Kogelbiefstuk met piccalilly

Kogelbiefstuk met piccalilly

met gebakken krieltjes en een friszure komkommersalade
Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

met broccoli, bosui en komkommer
Biefstukreepjes met rijst en paksoi

Biefstukreepjes met rijst en paksoi

met paprika en Thais basilicum
Pita met vegetarische döner kebab

Pita met vegetarische döner kebab

met een frisse salade
Volkoren pita's met pikante kipgyros

Volkoren pita's met pikante kipgyros

met zelfgemaakte tzatziki en little gem
Rendang met rundvlees en pittige boontjes

Rendang met rundvlees en pittige boontjes

met rijst, gember en citroengras
Enchilada's met kipgehakt

Enchilada's met kipgehakt

met paprikatortilla's, zure room en een frisse salade
Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

met wortel-koolsalade, yoghurt en tomaat
Falafelbowl met couscous en verse munt

Falafelbowl met couscous en verse munt

met komkommer, rode puntpaprika en yoghurt-tahinsaus
Romige spaghetti met broccoli

Romige spaghetti met broccoli

met geitenkaas, walnoot en semi-gedroogde tomaten
Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

met courgette en paprika
Enchilada's met pompoen en cheddar

Enchilada's met pompoen en cheddar

met Mexicaanse kruiden, zure room en walnoot-spinaziesalade
Lasagne met gegrilde groenten

Lasagne met gegrilde groenten

met buffelmozzarella en Italiaanse kruiden

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes