topBanner
Goulashsoep met kalfssukade

Goulashsoep met kalfssukade

met zure room en een bruin broodje

Wintersport
Lees meer

Geen week naar de sneeuw dit jaar? Ga voor wintersport op je bord en waan je in de sneeuw met deze maand elke week een piste-klassieker op het menu.

Labels:Caloriebewust
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Gerookt paprikapoeder

½ zakje(s)

Karwijzaad

120 gram

Kalfssukade

½ bakje(s)

Tomatenpuree

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

2 stuk(s)

Bruin broodje

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

5 gram

Verse krulpeterselie

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Chilivlokken

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

600 ml

Runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2242 kJ
Energie (kcal)536 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels10 g
Eiwitten25 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid 300 ml runderbouillon per persoon. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in blokjes van 1 - 2 cm groot. Snijd de paprika in blokjes van 1 cm. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de paprika, knoflook en ui toe met per persoon: 1/4 zakje gerookte paprikapoeder en 1/4 zakje karwijzaad. Bak alles 1 - 2 minuten aan.

3

Voeg de kalfssukkade samen met 1/4 kuipje tomatenpuree per persoon toe aan de soeppan. Bak nog 2 minuten aan. Gebruik een spatel om de kalfssukade daarna een beetje uit elkaar te duwen.

4

Voeg de tomatenblokjes, de aardappelblokjes en per persoon 300 ml bouillon toe aan de soeppan. Breng de goulash aan de kook en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes doorkoken, of totdat de aardappelen gaar zijn.

5

Bak ondertussen het broodje 6 - 8 minuten in de oven. Snijd de verse krulpeterselie fijn.

6

Breng de goulash indien nodig op smaak met peper en zout. Schep de goulash in soepkommen. Garneer met de zure room en de krulpeterselie. Voeg naar smaak chilivlokken toe. Serveer het broodje erbij.