Goulashsoep met kalfssukade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Goulashsoep met kalfssukade

Goulashsoep met kalfssukade

met zure room en een bruin broodje

Geen week naar de sneeuw dit jaar? Ga voor wintersport op je bord en waan je in de sneeuw met deze maand elke week een piste-klassieker op het menu.

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

¼ zakje(s)

Karwijzaad

60 gram

Kalfssukade

¼

Tomatenpuree

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

1 stuk(s)

Bruin meergranen pistolet

2.5 gram

Verse krulpeterselie

25 gram

Biologische zure room

0.1 snufje

Chilivlokken

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)536 kcal
Energie (kJ)2242 kJ
Vetten17 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers15 g
Vezels12 g
Eiwitten25 g
Zout5 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid 300 ml runderbouillon per persoon. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in blokjes van 1 - 2 cm groot. Snijd de paprika in blokjes van 1 cm. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan per persoon 150 ml bouillon en voeg daar 150 ml kokend water aan toe.

Smaakmakers bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de paprika, knoflook en ui toe met per persoon: 1/4 zakje gerookte paprikapoeder en 1/4 zakje karwijzaad. Bak alles 1 - 2 minuten aan.

Vlees toevoegen
3

Voeg de kalfssukkade samen met 1/4 kuipje tomatenpuree per persoon toe aan de soeppan. Bak nog 2 minuten aan. Gebruik een spatel om de kalfssukade daarna een beetje uit elkaar te duwen.

Tip: Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan 2 keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!

Goulash afmaken
4

Voeg de tomatenblokjes, de aardappelblokjes en per persoon 300 ml bouillon toe aan de soeppan. Breng de goulash aan de kook en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes doorkoken, of totdat de aardappelen gaar zijn.

Bakken en snijden
5

Bak ondertussen het broodje 6 - 8 minuten in de oven. Snijd de verse krulpeterselie fijn.

Tip: Wist je dat deze maaltijd door de groenten, aardappelen en het bruine broodje 1/3 van de ADH vezels bevat? Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels lekker lang verzadigd.

Serveren
6

Breng de goulash indien nodig op smaak met peper en zout. Schep de goulash in soepkommen. Garneer met de zure room en de krulpeterselie. Voeg naar smaak chilivlokken toe. Serveer het broodje erbij.

Tip: Geef de goulash extra pit met een klein beetje van de chilivlokken, maar pas op: ze zijn zeer pittig!