Gnocchi met champignons en spinazieroom
Gnocchi met champignons en spinazieroom

Gnocchi met champignons en spinazieroom

met pecorino en hazelnoten

Pecorino is een schapenkaas en heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total15 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

10 g

Hazelnuts

⅓ sachet(s)

Italian seasoning

15 g

Grated Italian cheese

50 g

Spinach

125 g

Mushrooms

50 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

125 g

Gnocchi di patate

½ piece

Onion

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1551 kJ
Calories371 kcal
Fat33 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate6 g
Sugar4 g
Dietary Fiber4 g
Protein11 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Colander

Cooking Steps

Koken
1

Breng een pan met gezouten water aan de kook voor de gnocchi. Voeg de gnocchi toe en laat deze 3 - 4 minuten koken. Giet vervolgens af in een vergiet en laat uitstomen. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de champignons al roerend gedurende 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Voeg deze tijdens het bakken toe aan de champignons. Hak de hazelnoten grof.

Saus maken
3

Voeg de spinazie toe aan de hapjespan en bak al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de room en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon toe aan de hapjespan en verwarm het geheel nog 1 minuut. Voeg vervolgens de gnocchi toe aan de hapjespan en bak nog 1 - 2 minuten al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper.

Serveren
4

Serveer de gnocchi in diepe borden. Garneer met de pecorino en de hazelnoten. Proef en breng op smaak met peper en zout.