Pecorino is een schapenkaas en heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
10 g
Hazelnuts
⅓ sachet(s)
Italian seasoning
15 g
Grated Italian cheese
50 g
Spinach
125 g
Mushrooms
50 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
125 g
Gnocchi di patate
½ piece
Onion
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Breng een pan met gezouten water aan de kook voor de gnocchi. Voeg de gnocchi toe en laat deze 3 - 4 minuten koken. Giet vervolgens af in een vergiet en laat uitstomen. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de champignons al roerend gedurende 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Voeg deze tijdens het bakken toe aan de champignons. Hak de hazelnoten grof.
Voeg de spinazie toe aan de hapjespan en bak al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de room en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon toe aan de hapjespan en verwarm het geheel nog 1 minuut. Voeg vervolgens de gnocchi toe aan de hapjespan en bak nog 1 - 2 minuten al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper.
Serveer de gnocchi in diepe borden. Garneer met de pecorino en de hazelnoten. Proef en breng op smaak met peper en zout.