Gigli met warmgerookte zalm, verse dille en citroen

Gigli met warmgerookte zalm, verse dille en citroen

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 336 beoordelingen
Lees meer

Bij het warmroken van zalm gaan de vismoten in een pekelbad. Vervolgens rookt onze visroker uit Volendam de zalm bij 65 graden. Door de combinatie van de hoge temperatuur en de rook van eiken- en beukenhout, krijgt de zalm een lekker krokant korstje. Dit zorgt voor een kenmerkende rijke smaak

Labels:KindvriendelijkLactosevrijQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenVisMelk (inclusief lactose)
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Sjalot

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Prei

1 stuks

Gele paprika

½ stuks

Citroen

180 g

Gigli

(BevatGlutenbevattende granen)

160 g

Gerookte makreel

(BevatVis)

3 takje

Verse dille

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2472.744 kJ
Energie (kcal)591 kcal
Vetten15.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten76 g
Vezels10 g
Eiwitten34 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de gigli. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen en snijd de paprika klein. Rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap van de citroen uit.

2

Kook de gigli, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook, prei, paprika, ½ el citroensap per persoon en ½ tl citroenrasp per persoon toe en bak 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, voeg 2 el kookvocht per persoon toe en bak, afgedekt, 5 minuten.

4

Verdeel ondertussen de warmgerookte zalm met een vork in kleine stukken en snijd de dille fijn.

5

Voeg de gigli, het grootste deel van de warmgerookte zalm en de helft van de dille toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut. Breng verder op smaak met citroensap, peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige warmgerookte zalm en dille. Breng verder op smaak met extra vierge olijfolie en citroensap.