Pride pasta: gigli met rucolapesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pride pasta: gigli met rucolapesto

Pride pasta: gigli met rucolapesto

met verse geitenkaas en geroosterde wortel

In de HelloFresh-keuken vind je groenten in alle soorten, maten en kleuren. Grote en kleine tomaten, dikke en dunne wortels, zoete en pittige paprika's - elk ingrediënt heeft een uniek karakter. Net als jij én iedereen om je heen. Kook dit recept met ingrediënten in verschillende kleuren van de regenboog en verwelkom iedereen aan tafel!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Gigli

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Geraspte belegen kaas

5 gram

Vers basilicum

10 gram

Cashewstukjes

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Gele wortel

40 gram

Rucola

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

1 tl

Honing

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

2 el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)862 kcal
Energie (kJ)3609 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers8 g
Vezels7 g
Eiwitten25 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de gigli. Pers de knoflook of snijd fijn.

Wortels roosteren
2

Snijd de wortels in de lengte door de helft en de grote in kwarten. Meng in een kom de wortels met de helft van de knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de wortels over een bakplaat met bakpapier. Bak de wortels 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Pasta koken
3

Kook de gigli, afgedekt, 8 minuten in een pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Bewaar een beetje van het kookvocht. Pers ondertussen de citroen uit in een kleine kom.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Pesto maken
4

Voeg aan een hoge kom de geraspte kaas, het basilicum (inclusief takjes), de overige knoflook, de cashewstukjes en per person: 15 g rucola,2 el extra vierge olijfolie, 1 el citroensap en 2 el kookvocht toe. Maak er met de staafmixer een grove pesto van. Proef de pesto en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Het is de bedoeling dat de pesto niet te dun wordt. Vind je hem toch nog te dik? Voeg dan een klein beetje kookvocht toe.

Wortels afmaken
5

Verkruimel de verse geitenkaas. Strooi de geitenkaas over de wortels in de oven en besprenkel met 1 tl honing per persoon. Bak de wortels nog 3 minuten in de oven. Meng ondertussen de pesto naar smaak door de gigli.

Serveren
6

Verdeel de rest van de rucola over de borden en schep de pasta-pesto erbovenop. Garneer met de wortels met geitenkaas. Besprenkel eventueel naar smaak met het overige citroensap.