HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGigli Met Rucolapesto
topBanner
Gigli met rucolapesto

Gigli met rucolapesto

met verse geitenkaas en geroosterde wortel

Lees meer

Wist je dat gigli zijn oorsprong vindt in Toscane? De vorm van deze pasta lijkt op een lelie - van oudsher het symbool van Florence.

Labels:VeggieNieuwNew
Allergenen :TarweGlutenEierenMelk (inclusief lactose)NotenCashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Wortel

180 gram

Gigli

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenMosterd, Soja, Lupine, Eieren)

½ stuk(s)

Citroen

40 gram

Grana padano-vlokken

(BevatEieren, Melk (inclusief lactose))

10 gram

Vers basilicum

(Kan bevattenSelderij)

20 gram

Cashewstukjes

(BevatNoten, CashewnotenKan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

50 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 gram

Rucola

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

4 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Honing

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)894 kcal
Energie (kJ)3741 kJ
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels10.14 g
Eiwitten26 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Vergiet
Kleine kom
Hoge kom
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim gezouten water in een pan met deksel voor de gigli. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat je het loof van de bospeen ook kunt eten? Het zit zelfs bomvol vitaminen en mineralen zoals calcium, kalium, vitamine C en vitamine K. Naast pesto kun je er ook soep van maken of kruidenthee van zetten.

2

Snijd de wortel over de lengte in kwarten. Meng in een kom de wortel met de helft van de knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.

3

Kook de gigli, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Bewaar een beetje van het kookvocht. Pers ondertussen de citroen uit in een kleine kom.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3 daarvan. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

4

Voeg aan een hoge kom de grana padano, het basilicum (inclusief takjes), de overige knoflook, de cashewstukjes en per persoon: 15 g rucola, 2 el extra vierge olijfolie, 1 el citroensap en 2 el kookvocht toe. Maak er met de staafmixer een grove pesto van. Proef de pesto en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Het is de bedoeling dat de pesto niet te dun wordt. Vind je hem toch nog te dik? Voeg dan een klein beetje kookvocht toe.

5

Verkruimel de verse geitenkaas. Strooi de geitenkaas over de wortel in de oven en besprenkel met 1 tl honing per persoon. Bak de wortel nog 3 minuten in de oven. Meng ondertussen de pesto naar smaak door de gigli.

6

Verdeel de rucola over de borden en schep de pasta-pesto erbovenop. Garneer met de wortel met geitenkaas. Besprenkel eventueel naar smaak met het overige citroensap.