Wist je dat gigli zijn oorsprong vindt in Toscane? De vorm van deze pasta lijkt op een lelie - van oudsher het symbool van Florence.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Wortel
90 gram
Gigli
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)
¼ stuk(s)
Citroen
20 gram
Grana Padanovlokken DOP
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
5 gram
Vers basilicum
10 gram
Cashewstukjes
25 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Rucola
naar smaak
Peper en zout
2 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Honing
½ el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim gezouten water in een pan met deksel voor de gigli. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Wist je dat je het loof van de bospeen ook kunt eten? Het zit zelfs bomvol vitaminen en mineralen zoals calcium, kalium, vitamine C en vitamine K. Naast pesto kun je er ook soep van maken of kruidenthee van zetten.
Snijd de wortel over de lengte in kwarten. Meng in een kom de wortel met de helft van de knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Kook de gigli, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Bewaar een beetje van het kookvocht. Pers ondertussen de citroen uit in een kleine kom.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3 daarvan. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Voeg aan een hoge kom de grana padano, het basilicum (inclusief takjes), de overige knoflook, de cashewstukjes en per persoon: 15 g rucola, 2 el extra vierge olijfolie, 1 el citroensap en 2 el kookvocht toe. Maak er met de staafmixer een grove pesto van. Proef de pesto en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Het is de bedoeling dat de pesto niet te dun wordt. Vind je hem toch nog te dik? Voeg dan een klein beetje kookvocht toe.
Verkruimel de verse geitenkaas. Strooi de geitenkaas over de wortel in de oven en besprenkel met 1 tl honing per persoon. Bak de wortel nog 3 minuten in de oven. Meng ondertussen de pesto naar smaak door de gigli.
Verdeel de rucola over de borden en schep de pasta-pesto erbovenop. Garneer met de wortel met geitenkaas. Besprenkel eventueel naar smaak met het overige citroensap.