Gigli met Midden-Oosterse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gigli met Midden-Oosterse kruiden

Gigli met Midden-Oosterse kruiden

met witte kaas, aubergine en spinazie

Za'atar is niet alleen de naam van een vers kruid, maar ook van een kruidenmix. Deze mix bevat naast za'atar ook geroosterd sesamzaad en sumak.

Allergenen :
Tarwe
•Gluten
•Melk (inclusief lactose)
•Amandelnoten
•Pinda's
•Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

90 gram

Gigli

(Bevat Tarwe, Gluten Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

¼ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

50 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

½ el

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)817 kcal
Energie (kJ)3419 kJ
Vetten40.31 g
waarvan verzadigd15.7 g
Koolhydraten82.87 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels9.91 g
Eiwitten25.48 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Kom
•Koekenpan
•Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.
  • Kook ondertussen de pasta, afgedekt, 8 - 10 minuten.

Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?

Bakken
2
  • Meng in een kom de aubergineblokjes met 1/2 el bloem per persoon, peper en zout.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.
  • Verhit in een hapjespan de overige olijfolie en fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de bouillon en de spinazie toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes sudderen.
Saus maken
3
  • Voeg de Midden-Oosterse kruiden en crème fraîche toe aan de spinazie en breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de amandelen grof.
  • Verkruimel de witte kaas.
Serveren
4
  • Meng de pasta in de hapjespan met de spinazie en crème fraîche.
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de aubergine en witte kaas.
  • Garneer met de gehakte amandelen en de za'atar.