Gigli met Midden-Oosterse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gigli met Midden-Oosterse kruiden

Gigli met Midden-Oosterse kruiden

met witte kaas, aubergine en spinazie

Wist je dat gigli zijn oorsprong vindt in Toscane? De vorm van deze pasta lijkt op een lelie - van oudsher het symbool van Florence.

Allergenen :
Gluten
•Melk (inclusief lactose)
•Noten
•Pinda's
•Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

90 gram

Gigli

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Gebrande en gezouten amandelen

(Bevat Noten, Pinda's Kan bevatten Sesamzaad)

¼ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

50 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3402 kJ
Energie (kcal)813 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers13 g
Vezels8 g
Eiwitten25 g
Zout2 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Kom
•Koekenpan
•Hapjespan met deksel

Instructies

1

Bereid de bouillon. Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.

Bakken
2

Meng de blokjes aubergine in een kom met 1/2 el bloem per persoon, peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin. Verhit in een hapjespan de overige olijfolie en fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de bouillon en de spinazie toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes sudderen.

Pasta koken
3

Kook ondertussen de pasta 8 - 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg de Midden-Oostere kruiden en crème fraiche toe aan de de spinazie en breng op smaak met peper en zout. Hak de amandelen grof. Verkruimel de witte kaas.

Serveren
4

Meng de pasta in de hapjespan met de spinazie en crème fraiche. Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de aubergine en witte kaas. Werk af met de gehakte amandelen en za'atar.