Gevulde portobello met feta en salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde portobello met feta en salade

Gevulde portobello met feta en salade

Met paprika, zoete aardappel en linzen

De portobello is eigenlijk een grote kastanjechampignon. Doordat ze langer doorgroeien worden ze extra stevig en smaakvol. Deze reuzenchampignon is heel geschikt om te vullen. Je kunt paddenstoelen beter niet met water wassen: ze nemen vocht op en dit gaat ten koste van de smaak. Maak ze voorzichtig schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

20 gram

Groene linzen

300 gram

Zoete aardappel

1 tl

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Rode paprika

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Portobello

40 gram

Gemengde sla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2822 kJ
Energie (kcal)675 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers21.6 g
Vezels14 g
Eiwitten18 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Bakplaat
•Bakpapier
•Saladekom

Instructies

Linzen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout in een pan met deksel. Breng, afgedekt, aan de kook en laat 25 – 30 minuten op laag vuur koken. Giet daarna af. Voeg eventueel meer water toe wanneer de linzen te snel droog worden.

Bataat bereiden
2

Weeg ondertussen de zoete aardappel af, schil en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel de zoete aardappel over een helft van een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de tijm, de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de zoete aardappel 20 – 25 minuten in de oven, schep halverwege om.

Portobello bereiden
3

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika klein. Verkruimel de feta en vul de portobello met een deel van de feta. Bestrooi de paprika en portobello met de overige olijfolie, peper en zout. Leg de portobello en de paprika na 5 minuten op de bakplaat naast de zoete aardappel en bak de laatste 15 minuten mee..

Salade aanmaken
4

Meng ondertussen in een saladekom de gemengde sla met de zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfoliett.

Salade mengen
5

Meng de paprika, zoete aardappel en linzen met de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden, serveer de portobello erop en garneer met de overige feta.