De portobello is eigenlijk een grote kastanjechampignon. Doordat ze langer doorgroeien worden ze extra stevig en smaakvol. Deze reuzenchampignon is heel geschikt om te vullen. Je kunt paddenstoelen beter niet met water wassen: ze nemen vocht op en dit gaat ten koste van de smaak. Maak ze voorzichtig schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
20 gram
Groene linzen
300 gram
Zoete aardappel
1 tl
Gedroogde tijm
½ stuk(s)
Rode paprika
40 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Portobello
40 gram
Gemengde sla
1 el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout in een pan met deksel. Breng, afgedekt, aan de kook en laat 25 – 30 minuten op laag vuur koken. Giet daarna af. Voeg eventueel meer water toe wanneer de linzen te snel droog worden.
Weeg ondertussen de zoete aardappel af, schil en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel de zoete aardappel over een helft van een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de tijm, de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de zoete aardappel 20 – 25 minuten in de oven, schep halverwege om.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika klein. Verkruimel de feta en vul de portobello met een deel van de feta. Bestrooi de paprika en portobello met de overige olijfolie, peper en zout. Leg de portobello en de paprika na 5 minuten op de bakplaat naast de zoete aardappel en bak de laatste 15 minuten mee..
Meng ondertussen in een saladekom de gemengde sla met de zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfoliett.
Meng de paprika, zoete aardappel en linzen met de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden, serveer de portobello erop en garneer met de overige feta.