Gevulde portobello met bataat-linzensalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde portobello met bataat-linzensalade

Gevulde portobello met bataat-linzensalade

Je vult de portobello’s, een soort uit de kluiten gewassen kastanjechampignon, met feta. De portobello’s werden gekweekt op Nederlandse bodem en zijn een perfecte vleesvervanger, en zeker als je ze vult met kaas. De rucola en veldsla maakt het gerecht fris en extra voedzaam.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

20 gram

Groene linzen

2 takje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

300 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Rode paprika

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Portobello

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2916 kJ
Energie (kcal)703 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers19.3 g
Vezels14 g
Eiwitten19 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Saladekom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 25 minuten op laag vuur koken. Giet daarna af. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.

Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm
2

Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel de bataat op een. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika klein.

Vul de portobello met feta
3

Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika in blokjes. Verkruimel de feta en vul de portobello met een deel van de feta. Bestrooi de rode paprika en portobello met de overige olijfolie, peper en zout en bak beide de laatste 15 minuten met de bataat mee op de bakplaat.

Bak de portobello en paprika de laatste 15 minuten met de bataat mee op de bakplaat
4

Meng ondertussen de rucola en veldsla met de zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie in een saladekom.

5

Bewaar de portobello, als deze gaar is, apart en voeg de rode paprika, bataat en groene linzen toe aan de saladekom. Breng de salade op smaak met peper en zout.

Serveer de portobello op de salade
6

Verdeel de bataat-linzensalade over de borden en garneer met de overige feta. Serveer de portobello op de salade.