Gevulde paprika's met harissa-couscous en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Gevulde paprika's met harissa-couscous en feta

met tomaat en verse bladpeterselie

Deze kruidige, gevulde paprika’s zijn geïnspireerd op de keukens van het Midden-Oosten. Met de harissa, een kruidenpasta uit Tunesië, kun je dit gerecht zo pittig maken als je zelf wil. In de pasta is gemaakt van onder andere koriander, knoflook, komijn en rode peper.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

85 gram

Volkoren couscous

1 zakje(s)

Gedroogde tijm

30 gram

Harissa

50 gram

Feta

5 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

½ tl

Witte balsamicoazijn

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1548 kJ
Energie (kcal)370 kcal
Vetten24.8 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten20.3 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels8.2 g
Eiwitten12.2 g
Zout3.1 g

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de bovenkant van de rode paprika zodat je die er later weer op kunt leggen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de gele paprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten (zie foto). Zet de rode paprika rechtop in de ovenschaal met zijn dakje erop en leg de gele paprika erbij met de snijkant naar boven. Besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de paprika's 20-25 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan staan.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de pruimtomaat in blokjes.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

3

Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Haal de wok of hapjespan van het vuur. Voeg de tomaat, volkoren couscous, tijm en de harissa toe (zie tip). Voeg de bouillon toe en laat de couscous, afgedekt, 10 minuten wellen.

4

Verkruimel ondertussen de feta en snijd de peterselie fijn. Voeg het grootste deel van de feta en het grootste deel van de peterselie toe aan de couscous. Breng op smaak met de witte balsamicoazijn en peper en zout.

5

Haal de ovenschaal met de paprika’s uit de oven, vul de paprika's met de couscous en garneer met de overige feta. Dek de rode paprika af met het dakje. Schep de overige couscous bij de paprika’s in de ovenschaal en bak 4 - 5 minuten in de oven.

6

Verdeel de gevulde paprika’s en de overige couscous over de borden en garneer met de overige peterselie.