Gevuld naanbrood met yoghurtsaus en verse munt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevuld naanbrood met yoghurtsaus en verse munt

Gevuld naanbrood met yoghurtsaus en verse munt

Naanbrood is een veelzijdig product. Je kunt ermee dippen, het als pizzabodem gebruiken of zoals hier vullen met groente. We willen zo min mogelijk verspillen bij HelloFresh, waardoor we nu ook het bietensap gebruiken om een prachtige roze yoghurtsaus mee te maken.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Rode peper

3 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

100 gram

peen en kool

¾ tl

Gemalen korianderzaad

¾ tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten)

100 gram

Gekookte rode bieten

25 ml

Naturel yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 stuk(s)

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2238 kJ
Energie (kcal)535 kcal
Vetten16 g
waarvan verzadigd2.6 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels15 g
Eiwitten15 g
Zout1.1 g

Instructies

Snijd de rode ui in halve ringen en verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen en verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

2

Pluk de blaadjes van de munt en snijd de blaadjes in dunne reepjes. Snijd per persoon een partje uit de limoen, pers de rest van de limoen uit en bewaar apart.

Bak de groentemix.
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui en rode peper 4 - 5 minuten op laag vuur. Voeg de groentemix, gemalen koriander en currykruiden toe en bak nog 5 minuten op middellaag vuur.

4

Besprenkel beide zijden van de naanbroden met water en bak 4 - 5 minuten in de oven, halveer in de breedte en snijd open. Pas op, laat even afkoelen voor het opensnijden.

Bewaar het bietensap uit de verpakking apart en snijd vervolgens de rode biet in blokjes van 1 cm. Meng in een kom met 1 eetlepel yoghurt per persoon, de helft van de munt, 1 eetlepel limoensap per persoon en witte wijnazijn.
5

Bewaar het bietensap uit de verpakking apart en snijd vervolgens de rode biet in blokjes van 1 cm. Meng in een kom met 1 eetlepel yoghurt per persoon, de helft van de munt, 1 eetlepel limoensap per persoon en witte wijnazijn. Meng overige yoghurt in een andere kom met 1 el bietensap. Breng beide op smaak met peper en zout.

Vul een naanbrood per persoon met achtereenvolgens het groentemengsel, rode bietsalade en yoghurtsaus en bestrooi met de rest van de munt.
6

Vul een naanbrood per persoon met achtereenvolgens het groentemengsel, rode bietsalade en yoghurtsaus en bestrooi met de rest van de munt. Serveer met het limoenpartje om uit te knijpen naar smaak.