Gepaneerde witte kaas met rozemarijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepaneerde witte kaas met rozemarijn

Gepaneerde witte kaas met rozemarijn

met uienchutney, krieltjes en courgettesalade

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje aan de witte kaas.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

200 gram

Krieltjes

½ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

40 gram

Uienchutney

½ stuk(s)

Ui

30 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

Olijfolie

30 ml

Water

25 gram

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4101 kJ
Energie (kcal)980 kcal
Vetten54.9 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten92.4 g
waarvan suikers16 g
Vezels12 g
Eiwitten30.8 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller
Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier
Steelpan

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de krieltjes, halveer en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Meng in een kom de krieltjes met de knoflook, de helft van de rozemarijn en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot goudbruin. Schep halverwege om. 
Salade maken
2
  • Snijd de ui in halve ringen. 
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd met een dunschiller de courgette in dunne linten.
  • Meng in een saladekom de wittewijnazijn met de honing en de extra vierge olijfolie. 
  • Voeg de courgette, tomaat en sla toe aan de saladekom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Witte kaas paneren
3
  • Meng in een diep bord de bloem met de aangegeven hoeveelheid water.
  • Meng in een ander diep bord de panko met de overige rozemarijn.
  • Dep de witte kaas droog met keukenpapier. Haal de witte kaas door het beslag en vervolgens door de panko.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de witte kaas 2 - 3 minuten per kant, of tot deze goudbruin is. Haal uit de pan en houd apart.
Serveren
4
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 6 - 8 minuten.
  • Roer de uienchutney erdoor en bak 2 - 3 minuten verder.
  • Verdeel de salade en de krieltjes over borden. Leg de witte kaas en de uienchutney erbovenop.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uienjus

Steak met zoete uienjus

met aardappelen en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde krieltjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pittige rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met cherrytomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

met chorizo, citroen en sperziebonen