Schelvis wordt geprezen om zijn volle smaak en zachte structuur. In dit recept is hij al gemarineerd met citroen en rozemarijn.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Fusilli
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Citroen
25 gram
Gesneden ui
100 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ zakje(s)
Italiaanse kruiden
5 gram
Verse munt
1 stuk(s)
Schelvisfilet in citroen-rozemarijnmarinade
½ stuk(s)
Tomaat
naar smaak
Peper en zout
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ tl
Wittewijnazijn
½ el
Olijfolie
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de fusilli. Kook de fusilli 10 - 12 minuten. Rasp de hele courgette met een grove rasp tot sliertjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in 4 parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de knoflook en de gesneden ui 1 - 2 minuten.
Tip: Om tijd te besparen kun je ook water koken in een waterkoker.
Voeg de room en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/4 zakje Italiaanse kruiden toe. Laat 5 minuten pruttelen op laag vuur en breng op smaak met peper en zout. Meng intussen de geraspte courgette door de roomsaus. Snijd de muntblaadjes fijn.
Verhit in een koekenpan 1/2 el boter per persoon op middelhoog vuur. Bak de gemarineerde schelvis 2 - 3 minuten per kant. Blus de schelvis af met het sap van één partje citroen per persoon.
Tip: De schelvis in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.
Snijd de tomaat in kleine blokjes. Meng de pasta door de courgette-roomsaus en verdeel over de borden. Verdeel de tomaat over de pasta. Leg de schelvis erbovenop en garneer met de munt.
Tip: Heb je nog bakvet van de vis over? Giet deze dan over de vis voor extra smaak.