Gemarineerde schelvis met pasta in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gemarineerde schelvis met pasta in roomsaus

Gemarineerde schelvis met pasta in roomsaus

met courgette, citroen en munt

Schelvis wordt geprezen om zijn volle smaak en zachte structuur. In dit recept is hij al gemarineerd met citroen en rozemarijn.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Fusilli

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Gesneden ui

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

5 gram

Verse munt

1 stuk(s)

Schelvisfilet in citroen-rozemarijnmarinade

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)964 kcal
Energie (kJ)4032 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers17 g
Vezels2.1 g
Eiwitten37 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan
Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

Courgette raspen
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de fusilli. Kook de fusilli 10 - 12 minuten. Rasp de hele courgette met een grove rasp tot sliertjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in 4 parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de knoflook en de gesneden ui 1 - 2 minuten.

Tip: Om tijd te besparen kun je ook water koken in een waterkoker.

Roomsaus maken
2

Voeg de room en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/4 zakje Italiaanse kruiden toe. Laat 5 minuten pruttelen op laag vuur en breng op smaak met peper en zout. Meng intussen de geraspte courgette door de roomsaus. Snijd de muntblaadjes fijn.

Vis bakken
3

Verhit in een koekenpan 1/2 el boter per persoon op middelhoog vuur. Bak de gemarineerde schelvis 2 - 3 minuten per kant. Blus de schelvis af met het sap van één partje citroen per persoon.

Tip: De schelvis in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.

Serveren
4

Snijd de tomaat in kleine blokjes. Meng de pasta door de courgette-roomsaus en verdeel over de borden. Verdeel de tomaat over de pasta. Leg de schelvis erbovenop en garneer met de munt.

Tip: Heb je nog bakvet van de vis over? Giet deze dan over de vis voor extra smaak.