HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGemarineerde Procureur Met Tzatziki
topBanner
Gemarineerde procureur met tzatziki

Gemarineerde procureur met tzatziki

Met tomatencouscous, rozijnen en feta

Premium
Lees meer

Koken als een chef – daar draai jij je hand niet voor om! Je maakt vandaag zelf een marinade van komijnzaad, ras el hanout, olijfolie en azijn. Marineren is een makkelijke manier om van een eenvoudig stukje vlees of vis een echte smaaksensatie te maken. Bovendien wordt het vlees daardoor ook lekker mals.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 tl

Gemalen komijnzaad

2 tl

Ras el hanout

280 gram

Procureur

170 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Passata

40 gram

Rozijnen

(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Komkommer

200 ml

Biologische Griekse yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Rode ui

4 stuk(s)

Turkse groene peper

3 stuk(s)

Tomaat

10 gram

Verse koriander, krulpeterselie en munt

20 gram

Amandelschaafsel

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

6 el

Olijfolie

300 ml

Groentebouillon

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5485 kJ
Energie (kcal)1311 kcal
Vetten84.0 g
waarvan verzadigd27.6 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers29.1 g
Vezels13 g
Eiwitten50 g
Zout4.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Oven
Lepel
Rasp
Vork
Zeef
Snijplank
Fruitmesje
Koekenpan
Ovenschaal
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Meng in een kom per persoon 1/2 tl komijnzaad, 1 tl ras el hanout, 2 el olijfolie, 1/2 tl wittewijnazijn, peper en zout. Leg de procureur in de kom en laat minimaal 15 minuten marineren. Schep tussendoor om.

2

Meng de couscous met de bouillon en passata in een kom. Voeg de rozijnen toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer los met een vork en laat afkoelen. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de munt fijn. Rasp de komkommer met een grove rasp, leg in een zeef en druk met een lepel het vocht eruit. Meng de komkommer en munt in een kom met de helft van de knoflook en de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en bewaar in de koelkast.

3

Snipper de rode ui en snijd de Turkse groene peper in kleine stukjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes en hak de krulpeterselie en koriander grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak te geschaafde amandelen, zonder olie, tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de procureur met marinade 1 minuut per kant. Leg de procureur in een ovenschaal, schenk de marinade erover en bak nog 6 – 10 minuten in de oven. Haal uit de pan en laat rusten.

5

Verhit de overige olijfolie in de koekenpan van de amandelen en fruit de overige knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de Turkse groene peper toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg vervolgens de couscous toe, bak 2 minuten en doe de tomatenblokjes, de krulpeterselie en koriander en de rode ui erbij. Roer goed door. Snijd de procureur in mooie, dunne plakken.

6

Verdeel de tomatencouscous over de borden, verbrokkel de feta erover, garneer met de amandelen en schep de tzaziki erbij. Serveer met de gemarineerde procureur.