HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGemarineerde Kipfilet Met Ovenkrieltjes
topBanner
Gemarineerde kipfilet met ovenkrieltjes

Gemarineerde kipfilet met ovenkrieltjes

een salade van warme groenten en verse dille

Lees meer

De knapperige ovenaardappeltjes en malse kipfilet in dit gerecht passen uitstekend bij de milde, lichtzoete kruiden waarmee je de salade van paprika en broccoli op smaak brengt. Broccoli bevat veel vitamine C en vezels, waardoor dit een hele gezonde maaltijd is.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagenOriginalFamilie
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Sjalot

250 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Rode paprika

2 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden

1 tl

Gedroogde oregano

60 gram

Veldsla

8 takje(s)

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2431 kJ
Energie (kcal)581 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels10 g
Eiwitten29 g
Zout0.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Saladekom
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 400 ml per persoon in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de krieltjes (zie tip), snijd ze in de lengte doormidden en snijd eventuele grotere krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Meng de krieltjes met de helft van de olijfolie op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met peper en zout. Bak 20 – 25 minuten in de oven, of tot de krieltjes lichtbruin en gaar zijn. Schep de krieltjes halverwege om. Snijd ondertussen de sjalot in halve ringen. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de rode paprika in blokjes.

3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipfilets op hoog vuur in 2 – 3 minuten aan beide kanten aan. Verlaag het vuur naar middelhoog en bak de kipfilets nog 10 – 12 minuten, of tot ze gaar zijn.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de broccoli, paprika en oregano toe en bestrooi met peper en zout. Voeg 1 – 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 7 – 9 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Schenk de zwarte balsamicoazijn en honing bij de groenten in de wok of hapjespan en bak nog 2 minuten, zonder deksel. Schep daarna in een saladekom.

5

Scheur de veldsla klein en snijd de dille fijn (zie tip). Meng vlak voor het opdienen de veldsla en de helft van de dille met de gebakken groenten in de saladekom en breng verder op smaak met zwarte balsamicoazijn en peper en zout naar smaak.

6

Verdeel de kipfilet, salade en krieltjes over de borden. Garneer de krieltjes met de overige dille.