HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGepofte Aubergine Met Kipdrumsticks
topBanner
Gepofte aubergine met kipdrumsticks

Gepofte aubergine met kipdrumsticks

Met gebakken aardappeltjes en labne

Lees meer

In dit recept poffen we de aubergine. Dat duurt even maar betaalt zich dubbel en dwars terug in smaak. De oven doet in dit recept het meeste werk, want ook de kip gaat de oven in. Ondertussen kun jij de aardappeltjes bakken en de labne op smaak brengen. Eet smakelijk!

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

4 stuk(s)

Gekruide kipdrumsticks

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

500 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Vers basilicum

2 stuk(s)

Turkse groene peper

40 gram

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2950 kJ
Energie (kcal)705 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels8 g
Eiwitten38 g
Zout0.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Aluminiumfolie
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan met deksel
Snijplank
Dunschiller
Rasp
Kleine kom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Vet per persoon 1 stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm in met een beetje olijfolie. Halveer de aubergine en leg elke helft met de snijkant naar beneden op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Vouw de aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen.

2

Verdeel de gemarineerde kipdrumsticks over de linkerkant van een bakplaat met bakpapier. Leg de aubergine op de rechterhelft van dezelfde bakplaat. Bak de kipdrumsticks en de aubergine 40 – 45 minuten in de oven, of tot ze bruin en gaar zijn t. Draai de kipdrumsticks halverwege om.

3

Snipper ondertussen de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg de aardappelen toe aan de hapjespan en bak ze 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur.

4

Haal na 20 minuten de deksel van de hapjespan. Schep regelmatig om. Meng 4 minuten voor het einde van de baktijd de gefruite ui en knoflook door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de Turkse groene peper en snijd in kleine blokjes.

5

Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen vervolgens in partjes. Snijd de blaadjes basilicum fijn. Meng in een kleine kom ¼ tl van de citroenrasp per persoon en de helft van het basilicum met de labne en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de gepofte aubergine over de borden. Let op: maak de pakketjes voorzichtig open want er komt hete stoom uit! Garneer de aubergine met de helft van de labne, bestrooi met het overige basilicum en leg er de kipdrumsticks bij. Serveer met de aardappelen, de overige labne en de partjes citroen. Bestrooi de aardappelen met de Turkse peper.