Skip to main content
Gemakkelijke chocolademousse
Gemakkelijke chocolademousse

Gemakkelijke chocolademousse

4 porties | met amandelschaafsel

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

De overtreffende trap van chocolademousse? Hemelse modder! Slechts 3 ingrediënten, een evenzo simpel recept en voilà! Er staat een goddelijk lekker nagerecht op tafel om te delen met je meest favoriete tafelgenoten.

Let op: dit recept bereid je tenminste 6 uur of een dag van tevoren.

Labels:
Recept
Allergenen:
Soja
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

300 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat: Soja Kan bevatten: Tarwe, Noten, Spelt, Amandelnoten, Sesamzaad, Gluten, Paranoten, Hazelnoten, Cashewnoten, Melk (inclusief lactose), Walnoten, Haver, Gerst, Pecannoten, Pistachenoten, Macadamianoten, Pinda's, Rogge)

400 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten, Noten Kan bevatten: Tarwe, Noten, Spelt, Sesamzaad, Gluten, Haver, Gerst, Pinda's, Rogge, Ei, Kamut, Khorasan (tarwe), Mosterd, Lupine, Soja, Selderij, Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

3 el

Suiker

½ tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)7137 kJ
Energie (kcal)1706 kcal
Vetten100.5 g
waarvan verzadigd61.2 g
Koolhydraten93.5 g
waarvan suikers87.4 g
Vezels12.9 g
Eiwitten15.1 g
Zout1.5 g
Potassium82.2 mg
Calcium28.3 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Kom
Pan
Hittebestendige kom
Handmixer
Vershoudfolie
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng een laagje water aan de kook in een pan.
  • Draai het vuur laag en zet een hittebestendige kom op de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt.
  • Smelt de chocoladedruppels al roerend in de kom. Voeg het zout toe en blijf af en toe doorroeren. 
  • Voeg ondertussen de slagroom en suiker toe aan een kom. Klop met een mixer luchtig en lobbig, maar niet helemaal stijf.
Mengen
2
  • Haal voorzichtig de kom met gesmolten chocolade van de pan.
  • Spatel voorzichtig 1/3 van de slagroom door de chocolade tot er geen klontjes meer zijn. Herhaal tot de slagroom op is.
  • Schep de chocolademousse in kleine glaasjes, dek af met vershoudfolie en laat minimaal 5 uur opstijven in de koelkast.
Serveren
3
  • Haal de chocolademousse ongeveer 1 uur voor serveren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Rooster ondertussen het amandelschaafsel goudbruin in een koekenpan op hoog vuur.
  • Garneer de chocolademousse met het amandelschaafsel en serveer.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders