Gele rijst met curry van spinazie, tomaat en cashewnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gele rijst met curry van spinazie, tomaat en cashewnoten

Gele rijst met curry van spinazie, tomaat en cashewnoten

Deze curry garneer je met ongezouten cashewnoten die je vaak tegenkomt in de Thaise keuken. De noten groeien aan de cashewboom, die goed groeit in Thailand. Door de curry met de noten te garneren krijgt het gerecht een heerlijke structuur. De kokosmelk en kokosrasp zorgen voor een romige smaak.

Labels:
Veggie
Kindvriendelijk
Allergenen :
Pinda's
Noten
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Tomaat

85 gram

Pandanrijst

½ tl

Gemalen kurkuma

20 gram

Gezouten cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

ml

Kokosmelk

gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

ml

Groentebouillon

el

Olijfolie

el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)699 kcal
Energie (kJ)2925 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten18 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Hapjespan

Instructies

Snijd de tomaat
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Voeg de bouillon toe
2

Verhit de olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de rijst en kurkuma toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten. Voeg eventueel wat extra water toe indien de rijst te droog wordt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

3

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Voeg na 1 minuut de kokosrasp toe. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Voeg de kokosmelk toe
4

Laat de wok of hapjespan 2 minuten afkoelen. Verhit daarna de zonnebloemolie in de pan en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de tomaat en currykruiden toe en bak al roerende 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.

5

Scheur de spinazie klein boven de wok of hapjespan, laat al roerende slinken en laat 1 - 2 minuten doorkoken.

Garneer met cashewnoten
6

Verdeel de rijst en spinazie over de borden en garneer met de cashewnoten en kokosrasp.