topBanner
Gekruide biefstukreepjes met paksoi-nasi en komkommer

Gekruide biefstukreepjes met paksoi-nasi en komkommer

Lees meer

Voor deze heerlijke nasi maak je zelf zure komkommersalade! De komkommer wordt een stuk frisser door de witte-wijnazijn en gaat daardoor goed samen met de nasi en biefstukreepjes.

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen :Pinda'sMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Zilvervliesrijst

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Peen

300 gram

Paksoi

30 gram

Pinda's

(BevatPinda's)

200 gram

Gekruide biefstukreepjes

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

2 tl

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2971 kJ
Energie (kcal)708 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers7.6 g
Vezels7 g
Eiwitten36 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken en snijd de peen in dunne plakken. Snijd de paksoi in repen en hak de pinda’s fijn.

3

Meng de komkommer in een kom met de witte wijnazijn en voeg peper en zout toe naar smaak. Bewaar apart in de koelkast.

4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de knoflook en peen 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paksoi toe aan de wok of hapjespan en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de zilvervliesrijst en de helft van de pinda’s toe aan de wok of hapjespan en bak 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de gekruide biefstukreepjes 3 minuten op middelhoog vuur.

6

Verdeel de nasi en de gekruide biefstukreepjes over de borden. Serveer met de zure komkommer en garneer met de overige pinda’s.