Deze kippendij is gekonfijt in ganzenvet - een bom van smaak en extra mals door de langzame garing. Dat levert een restaurantwaardige maaltijd op met een zoete twist.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Confit chicken thigh
5 g
Sesame seeds
½ piece
Cucumber
½ bunch
Radish
75 g
Risotto rice
½ piece
Easy peel orange
5 g
Mint, coriander & Thai basil
¼ piece
Red chili pepper
30 g
Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce
20 milliliters
Ketjap manis
1 tablespoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Smeer de gekonfijte kippendij in met 1 el ketjap per persoon. Leg met de huid naar boven in een ovenschaal en besprenkel met het sesamzaad. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne halve maantjes. Verwijder het loof van de radijsjes en snijd in kwarten.
Bak de kippendij 20 – 22 minuten in de oven. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Meng de radijsjes en komkommer met de zoetzure dressing en breng op smaak met peper en zout. Zet opzij en schep regelmatig om.
Pel de sinaasappel en snijd in dunne plakjes.
Snijd de koriander, munt- en basilicumblaadjes fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Meng de rode peper door de saladekom met het zoetzuur.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Meng vlak voor serveren de gemengde sla en verse kruiden met de zoetzure komkommer en radijsjes.
Verdeel de salade over de borden en serveer de rijst ernaast. Leg de sinaasappel en kippendij op de salade.
Tip: Heb je nog braadvocht over van de gekonfijte kippendij? Meng dit dan door de rijst.