Wist je dat pastinaak zoeter wordt van smaak door de vorst? Vandaar dat deze groente ook 's winters wordt geteeld.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Vastkokende aardappelen
100 gram
Pastinaak
1 stuk(s)
Appel
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
20 gram
Spekblokjes
100 gram
Half-om-halfgehakt met Italiaanse kruiden
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
½ el
Olijfolie
½ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Schil of was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Schil vervolgens de pastinaak met een dunschiller en snijd in blokjes van 1 cm.
Zorg dat de aardappelen ruim onder water staan in een pan met deksel. Breng de aardappelen afgedekt aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg na 5 minuten de pastinaak toe aan de pan en kook mee met de aardappelen. Giet daarna af.
Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng de appel met de honing en 3 el water per persoon in een steelpan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten op laag vuur koken. Haal de pan daarna van het vuur. Roer de appel en prak grof met een vork. Bewaar de appelmoes tot gebruik met het deksel op de pan.
Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spekblokjes toe en bak 4 – 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los.
Voeg vervolgens de aardappelen en pastinaak toe aan de wok of hapjespan met gehakt en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur. Scheur tenslotte de spinazie klein boven de wok of hapjespan en laat al roerend slinken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het spinazie-gehaktpotje over de borden en serveer met de appelmoes.