Gehaktbrood met serranoham en bruschetta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gehaktbrood met serranoham en bruschetta

Gehaktbrood met serranoham en bruschetta

met geroosterde groenten, ovenfriet en truffelmayonaise

Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd55 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Half-om-halfgehakt

25 gram

Panko paneermeel

20 gram

Zwarte-olijventapenade

0.48 stuk(s)

Ei

20 gram

Serranoham

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

½ stuk(s)

Wit tarwebroodje

¼ stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Aubergine

¼ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Mayonaise

4 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

15 gram

Geraspte Parmigiano Reggiano

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1503 kcal
Energie (kJ)6286 kJ
Vetten100 g
waarvan verzadigd27 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers6 g
Vezels6.8 g
Eiwitten65 g
Zout3 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Aluminiumfolie
Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom
Serveerschaal

Instructies

Gehaktbrood maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt in een kom met de panko, olijventapenade en 1/2 ei per persoon. Breng goed op smaak met peper en zout. Kneed in de vorm van een brood.Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, omwikkel met de serranoham en besprenkel met een beetje olijfolie. Dek af met aluminiumfolie en bak 40 - 45 minuten in de oven.

Frieten maken
2

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de frieten ook direct op de bakplaat mengen met de olijfolie, peper en zout.

Bruschetta maken
3

Snijd de tomaat in parten. Verwijder de zaden en snijd de rest in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum in reepjes. Meng in een kom de tomaat, knoflook, de helft van het basilicum en 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.Snijd de ciabatta in sneetjes en besprenkel met een beetje olijfolie.

Groenten bakken
4

Snijd de courgette en aubergine in halve plakken. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine 5 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.

Tip: Heb je nog plaats in de oven? Dan kun je de groenten ook verspreiden over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout en bak 20 - 25 minuten mee in de oven.

Mengen
5

Meng in een kleine kom de mayonaise met de truffelolie.Haal de frieten uit de oven en meng met de geraspte parmigiano reggiano. Leg de sneetjes ciabatta naast de frieten. Zet de bakplaat terug in de oven en bak beide in 2 minuten krokant.

Serveren
6

Beleg de sneetjes ciabatta met het tomatenmengsel. Leg de gegrilde groenten op een serveerschaal. Garneer met de mozzarella, de basilicumcrème en het overige verse basilicum. Leg het gehaktbrood op een plank en snijd in plakken. Serveer met de frieten, truffel-mayonaise en de bruschetta.