Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra.
Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
40 gram
Zwarte-olijventapenade
(Kan bevattenSelderij)1 stuk(s)
Ei
(BevatEi)40 gram
Serranoham
(BevatEi, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)400 gram
Vastkokende aardappelen
2 stuk(s)
Pruimtomaat
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Vers basilicum
1 stuk(s)
Witte ciabatta
(BevatMelk (inclusief lactose), Soja, Glutenbevattende granen)½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Buffelmozzarella
(BevatMelk (inclusief lactose))50 gram
Mayonaise
(BevatEi, Mosterd)1 stuk(s)
Truffelolie
25 gram
Geraspte parmigiano reggiano
(BevatMelk (inclusief lactose))15 ml
Basilicumcrème
300 gram
Half-om-halfgehakt
50 gram
Panko paneermeel
(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe)4 el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt in een kom met de panko, olijventapenade en 1/2 ei per persoon. Breng goed op smaak met peper en zout. Kneed in de vorm van een brood.Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, omwikkel met de serranoham en besprenkel met een beetje olijfolie. Dek af met aluminiumfolie en bak 40 - 45 minuten in de oven.
Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng de frieten in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Snijd de tomaat in parten. Verwijder de zaden en snijd de rest in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum in reepjes. Meng in een kom de tomaat, knoflook, de helft van het basilicum en 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.Snijd de ciabatta in sneetjes en besprenkel met een beetje olijfolie.
Snijd de courgette en aubergine in halve plakken. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine 5 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.
Meng in een kleine kom de mayonaise met de truffelolie.Haal de frieten uit de oven en meng met de geraspte parmigiano reggiano. Leg de sneetjes ciabatta naast de frieten. Zet de bakplaat terug in de oven en bak beide in 2 minuten krokant.
Beleg de sneetjes ciabatta met het tomatenmengsel. Leg de gegrilde groenten op een serveerschaal. Garneer met de mozzarella, de basilicumcrème en het overige verse basilicum. Leg het gehaktbrood op een plank en snijd in plakken. Serveer met de frieten, truffel-mayonaise en de bruschetta.