topBanner
Gehaktbrood met serranoham en bruschetta

Gehaktbrood met serranoham en bruschetta

met geroosterde groenten, ovenfriet en truffelmayonaise

Bourgondisch
Lees meer

Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra.

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box

Allergenen :EiMelk (inclusief lactose)LupineMosterdSesamzaadSojaGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

40 g

Zwarte-olijventapenade

1 stuks

Eieren

(BevatEi)

40 g

Serranoham

(BevatEi, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

400 g

Vastkokende aardappelen

2 stuks

Pruimtomaat

1 stuks

Knoflookteen

10 g

Vers basilicum

1 stuks

Witte ciabatta

(BevatMelk (inclusief lactose), Soja, Glutenbevattende granen)

½ stuks

Courgette

½ stuks

Aubergine

½ stuks

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 stuks

Truffelolie

25 g

Geraspte parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème

300 g

Half-om-halfgehakt

50 g

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)6286 kJ
Energie (kcal)1503 kcal
Vetten100.0 g
waarvan verzadigd27.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels8 g
Eiwitten65 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Bakplaat met bakpapier
Kom
Koekenpan
Kleine kom
Serveerschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt in een kom met de panko, olijventapenade en 1/2 ei per persoon. Breng goed op smaak met peper en zout. Kneed in de vorm van een brood.Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, omwikkel met de serranoham en besprenkel met een beetje olijfolie. Dek af met aluminiumfolie en bak 40 - 45 minuten in de oven.

2

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng de frieten in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.

3

Snijd de tomaat in parten. Verwijder de zaden en snijd de rest in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum in reepjes. Meng in een kom de tomaat, knoflook, de helft van het basilicum en 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.Snijd de ciabatta in sneetjes en besprenkel met een beetje olijfolie.

4

Snijd de courgette en aubergine in halve plakken. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine 5 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.

5

Meng in een kleine kom de mayonaise met de truffelolie.Haal de frieten uit de oven en meng met de geraspte parmigiano reggiano. Leg de sneetjes ciabatta naast de frieten. Zet de bakplaat terug in de oven en bak beide in 2 minuten krokant.

6

Beleg de sneetjes ciabatta met het tomatenmengsel. Leg de gegrilde groenten op een serveerschaal. Garneer met de mozzarella, de basilicumcrème en het overige verse basilicum. Leg het gehaktbrood op een plank en snijd in plakken. Serveer met de frieten, truffel-mayonaise en de bruschetta.