Dit gerecht bevat 200 g broccoli per portie. Levert je dat meer of minder vitamine C dan de ADH? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
400 gram
Broccoli
500 gram
Krieltjes
6 stuk(s)
Half-om-half gehaktballetjes
20 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)200 ml
Slagroom
(BevatMelk (inclusief lactose))80 gram
Cranberrychutney
(BevatMosterd)100 ml
Groentebouillon
2 tl
Mosterd
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))2 tl
Bloem
Bereid de bouillon.Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en de broccoli (zie Tip). Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.Was de krieltjes, halveer ze en snijd de grote krieltjes in kwarten.
Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Kook de broccoli 4 - 6 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 4 - 6 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Voeg de sojasaus, slagroom, groentebouillon, mosterd en bloem toe aan de koekenpan. Meng met een garde door elkaar en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken. Voeg de gehaktballetjes weer toe en verhit nog 5 - 6 minuten.
Verdeel de krieltjes en broccoli over de borden.Schep de balletjes met de saus ernaast.Serveer de cranberrychutney erbij.