HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZelfgemaakte Gegrilde Groenten Met Kruidenolie
topBanner
Zelfgemaakte gegrilde groenten met kruidenolie

Zelfgemaakte gegrilde groenten met kruidenolie

met courgette, aubergine en rode puntpaprika

SNEL RECEPT
Lees meer

Door de groenten te grillen krijgen ze extra veel smaak. De olijfolie met citroen en verse kruiden maakt deze side salad helemaal af!

Labels:Veggie
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd5 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten

Voor 2 personen

Ingredientenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Courgette

10 gram

Krulpeterselie en oregano

(Kan bevattenSelderij)

15 ml

Olijfolie met citroen

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)196 kcal
Energie (kJ)819 kJ
Vetten13.62 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten12.8 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels4.52 g
Eiwitten4.09 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine en courgette in de lengte in plakken van ongeveer 2 cm dik. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd de paprika vervolgens in de lengte in repen.

2

Meng in een grote kom 1 el olijfolie met wat peper en zout. Voeg alle groenten toe aan de kom en meng goed met het oliemengsel. Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier en rooster ze 10 - 15 minuten in de oven.

3

Snijd de krulpeterselie en oregano zeer fijn en voeg toe aan een kleine kom. Meng de kruiden in de kom met de olijfolie met citroen en 2 tl zwarte balsamicoazijn. Pers de knoflook en voeg toe aan de kom. Breng op smaak met peper en zout.

4

Leg de groenten op een serveerschaal. Verdeel de kruidenolie erover.