HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Grieks recepten
Gegrilde garnalenspiezen

Gegrilde garnalenspiezen

Barbecue-recept: te bereiden op de barbecue, maar ook in de keuken

BBQ
Lees meer

NIEUW! Ontdek elke maand een nieuw thema met de lekkerste recepten. In juli staat de barbecue centraal. Geniet optimaal van de lange zomeravonden met elke week een speciaal barbecue-recept. Regen op komst? Dan kun je dit recept ook gewoon in de keuken bereiden. De grote garnalen die vanavond de show stelen op jouw barbecue (of in de keuken) hebben wij vast voor je gemarineerd in een knoflookmarinade. Garnalen en knoflook vormen een gouden duo en omdat wij geen genoeg van knoflook kunnen krijgen, maak je er ook een olie mee met limoen en basilicumtakjes. De friszure limoen past perfect bij de sterke knoflook en samen geven ze de orzo veel smaak.

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagen
Allergenen:Glutenbevattende granen
Voorbereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

170 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

½ stuks

Limoen

5 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Knoflookteen

4 stuks

Tomaat

200 g

Grote gemarineerde garnalen

40 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 stuks

Groentebouillonblokje

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2506 kJ
Energie (kcal)599 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels6 g
Eiwitten28 g
Zout4.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Kleine kom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Koken
Koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de orzo toe. Kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en spoel daarna met lauw water.

Snijden
Snijden
2

Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Haal de blaadjes van het basilicum. Snijd de blaadjes in reepjes en snijd de takjes fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Bakken
Bakken
3

Halveer de tomaten en meng in een ovenschaal met zwarte balsamicoazijn, olijfolie en peper en zout naar smaak. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 15 - 20 minuten in de oven.

Dressing maken
Dressing maken
4

Meng ondertussen in een kleine kom de extra vierge olijfolie met de limoenrasp, de knoflook, de fijngesneden basilicumtakjes en 1 tl limoensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Spiezen bakken
Spiezen bakken
5

Rijg de gemarineerde garnalen aan de spiezen. Verhit een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalenspiezen in 8 - 10 minuten rondom gaar. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe wanneer de garnalen aanbakken.

Serveren
Serveren
6

Meng de knoflookolie en de rucola door de lauwwarme orzo en breng op smaak met ruim peper en zout. Verdeel de salade over de borden en leg de garnalenspiezen en de gepofte tomaten erbij. Schenk het achtergebleven vocht uit de ovenschaal over de tomaten en garneer met de reepjes basilicum. Besprenkel de salade met het overige limoensap.