Gegratineerde aubergine met zoete-aardappelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gegratineerde aubergine met zoete-aardappelpuree

Gegratineerde aubergine met zoete-aardappelpuree

Met oude geitenkaas en bieslook

De aubergine absorbeert de olijfolie als een spons: hoe meer olie je toevoegt, hoe zachter de aubergine wordt, maar daarmee wordt het gerecht ook calorierijker. Vind je de schil van de aubergine wat stug? Dan kun je deze er eventueel afhalen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Aubergine

50 gram

Oude geitenkaasvlokken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

250 gram

Zoete aardappel

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Rode paprika

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2715 kJ
Energie (kcal)649 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers25.6 g
Vezels12 g
Eiwitten21 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Oven
Pan met deksel
Snijplank
Dunschiller
Aardappelstamper
Bord

Instructies

Aubergine snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bataat. Halveer de aubergine in de lengte en snijd vervolgens in plakken van 1/2 cm dik. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie, peper en zout.

Aubergine bakken
2

Bestrooi de aubergines met de helft van de geitenkaas en bak 15 – 20 minuten in de oven, of totdat de plakken aubergine zacht zijn

Bataat koken
3

Weeg ondertussen de zoete aardappel af, schil de aardappel en snijd in grove stukken. Kook de aardappel 10 minuten, afgedekt, in de pan met ruim water. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
4

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes.

Puree maken
5

Stamp met een aardappelstamper de zoete aardappel tot een grove puree. Meng de helft van de bieslook, de paprikablokjes en de roomboter erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra melk toe om het geheel wat smeuïger te maken.

Serveren
6

Verdeel de zoeteaardappelpuree over de borden en serveer met de gegratineerde aubergine. Garneer met de overige bieslook en de overige geitenkaas. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.