Gebakken zeebaars met salieboter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken zeebaars met salieboter

Gebakken zeebaars met salieboter

Met tomaat, prei en kerrie-aardappelen

Kruidenboter kun je kant-en-klaar kopen, maar is ook verrassend makkelijk zelf te maken. In dit gerecht breng je de boter op smaak met salie, een kruid met een hele eigen smaak die uitstekend bij de zeebaarsfilet past. Bekijk ook onze blog voor andere lekkere kruidenboterrecepten. De cherrytomaatjes bestrooi je voor ze de oven in gaan met een beetje suiker, zo haal je de zoete smaak naar boven.

Labels:
Kook mij eerst
Caloriebewust
Familie
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

1.5 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

½ stuk(s)

Prei

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Knoflookteen

3 leaves

Verse salie

1 stuk(s)

Zeebaarsfilet met huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

¾ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2573 kJ
Energie (kcal)615 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Oven
Dunschiller
Snijplank
Fruitmesje
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Kleine kom
Koekenpan
Vork

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de boter uit de koelkast. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Meng de aardappelen op een bakplaat met bakpapier met de helft van de olijfolie en het kerriepoeder. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Bak de aardappelen 30 – 35 minuten in de oven, of totdat ze knapperig zijn.

Groenten snijden
2

Was ondertussen de prei en snijd het witte en het lichtgroene deel in dunne ringen. Snijd de rode cherrytomaten in kwarten. Pers of snijd de knoflook fijn en snijd de blaadjes verse salie zo fijn mogelijk.

Tomaten roosteren
3

Verdeel de cherrytomaten over een andere bakplaat met bakpapier en bestrooi met peper, zout en 1/2 tl suiker per persoon of meer naar smaak. Bak de tomaten de laatste 10 minuten mee met de aardappelen in de oven.

Bakken, mengen en deppen
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de prei in 5 – 7 minuten zacht. Breng op smaak met peper en zout. Haal de prei uit de koekenpan en houd eventueel warm in aluminiumfolie. Meng ondertussen in een kleine kom de boter, de salie en de knoflook met een vork. Dep de zeebaarsfilet droog met keukenpapier.

Zeebaars bakken
5

Verhit in dezelfde koekenpan een 1/2 el van de salieboter per persoon op middelhoog vuur en bak de zeebaarsfilet 2 – 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere zijde. Bestrooi met peper en zout. Voeg de overige salieboter en 1 el water per persoon toe aan de koekenpan en bak nog 1 minuut.

Serveren
6

Serveer de zeebaarsfilet met de gekruide aardappelen, de prei en de cherrytomaten. Besprenkel met het bakvet uit de koekenpan.