HelloFresh
topBanner
Gebakken zalmfilet met zeekraaltopping

Gebakken zalmfilet met zeekraaltopping

Met gebakken venkel, krieltjes en citroenmayonaise

Premium
Lees meer

Trek alles uit de kast voor dit heerlijke gerecht - vrij letterlijk, want je hebt veel pannen nodig. Lees het recept dus op je gemak even door voor je begint met koken. Zeekraal is van zichzelf vrij zout, houd dit in gedachten voor je zout aan het gerecht toevoegt. De frisse ctroenmayonaise brengt het gerecht mooi in balans.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :EiMosterdVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 g

Krieltjes

1 stuks

Sjalot

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Venkel

½ stuks

Citroen

8 takje

Verse dille

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2 stuks

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

50 g

Zeekraal

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4033 kJ
Energie (kcal)964 kcal
Vetten71.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers5.4 g
Vezels8 g
Eiwitten34 g
Zout0.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan
Kleine kom
Keukenpapier
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en halveer ze. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier, breng op smaak met peper en zout en meng met 1 eetlepel olijfolie per persoon. Bak de krieltjes 25 – 35 minuten in de oven, schep halverwege om.

2

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde stengels en kern. Snipper de venkel. Pers de citroen uit en hak de dille grof.

3

Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de gesnipperde venkel toe en bak deze in 10 – 12 minuten zacht. Blus vervolgens af met 3 el water per persoon en laat inkoken tot het grootste deel van het vocht is verdampt. Voeg eventueel meer water toe wanneer je de venkel nog zachter wilt. Meng ondertussen in een kleine kom 1/2 tl citroensap per persoon met de mayonaise.

4

Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 2 – 3 minuten op het vel. Zet het vuur lager, draai de vis om en bak nog 1 – 2 minuten.

5

Verhit tegelijkertijd de overige olijfolie in een andere koekenpan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de zeekraal toe en roerbak nog 4 – 6 minuten.

6

Verdeel de krieltjes over de borden, schep de venkel ernaast en leg de zalmfilet op de venkel. Schep de gebakken zeekraal op de zalm en garneer het gerecht met dille. Serveer met de citroenmayonaise.