HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Frans recepten
Gebakken zalmfilet met zeekraal

Gebakken zalmfilet met zeekraal

met venkel, krieltjes en citroenmayonaise

Premium
Lees meer

.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Voorbereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 3
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Krieltjes

1 stuks

Sjalot

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Venkel

½ stuks

Citroen

5 g

Verse dille

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2 stuks

Zalmfilet

50 g

Zeekraal

Zelf toevoegen

5 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)4590 kJ
Energie (kcal)1097 kcal
Vetten79.0 g
waarvan verzadigd18.3 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels9 g
Eiwitten35 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Kleine kom
Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en halveer ze. Leg de krieltjes in een ovenschaal en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 25 – 35 minuten in de oven, schep halverwege om.

2

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde stengels en kern. Snipper de venkel. Pers de citroen uit en hak de dille grof.

3

Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de gesnipperde venkel toe en bak deze in 10 – 12 minuten zacht. Blus vervolgens af met 3 el water per persoon en laat inkoken tot het grootste deel van het vocht is verdampt. Voeg eventueel meer water toe wanneer je de venkel nog zachter wilt. Meng ondertussen in een kleine kom 1/2 tl citroensap per persoon met de mayonaise.

4

Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 2 – 3 minuten op de huid. Zet het vuur lager, draai de vis om en bak nog 1 – 2 minuten.

5

Verhit tegelijkertijd de overige olijfolie in een andere koekenpan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de zeekraal toe en roerbak nog 1 – 2 minuten.

6

Verdeel de krieltjes over de borden, schep de venkel ernaast en leg de zalmfilet op de venkel. Schep de gebakken zeekraal op de zalm en garneer het gerecht met dille. Serveer met de citroenmayonaise.