Dit gerecht zet je supersnel op tafel omdat wij niet alleen de kippendij, maar ook de groentemix vast voor je gesneden hebben!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Kippendijreepjes
200 gram
Groentemix: paprika, prei, wortel en kool
75 gram
Rijstnoedels
½ zakje(s)
Balinese wokpasta
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
25 gram
Vegetarische kroepoek
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op hoog vuur. Voeg de groentemix en knoflook toe aan de pan en roerbak 7 - 10 minuten op middelhoog vuur.
Tip: Wil je extra snel zijn? Gebruik een waterkoker.
Haal de pan met kokend water van het vuur en leg de mihoen erin. Laat de mihoen 4 - 6 minuten wellen in het hete water. Giet de mihoen af in een vergiet en spoel al roerend goed met koud water. Laat minimaal 5 minuten uitlekken.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Voeg de kippendijreepjes en de Midden-Oosterse kruiden toe, meng goed en roerbak 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan met groenten. Voeg de sojasaus en Balinese wokpasta toe en roer goed door. Voeg de mihoen toe en roerbak het geheel nog 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper.
Tip: 1. Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.
Verdeel de gebakken mihoen en kip over de borden. Serveer met de kroepoek.
Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat 200 gram groente per portie!