Gebakken mihoen met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken mihoen met kippendijreepjes

Gebakken mihoen met kippendijreepjes

met Oosterse groenten en kroepoek

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oosterse kruiden.

Allergenen :
Gluten
•Sesamzaad
•Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

7.5 gram

Knoflookpuree

100 gram

Kippendijreepjes

200 gram

Chinese groentemix

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Mihoen vermicelli

½ zakje(s)

Woksaus met gember

(Bevat Gluten, Sesamzaad, Soja)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

25 gram

Vegetarische kroepoek

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1872 kJ
Energie (kcal)447 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten32 g
waarvan suikers15 g
Vezels6 g
Eiwitten22 g
Zout5 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Grote wok of hapjespan
•Grote kom
•Vergiet

Instructies

Bakken
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan. Voeg de kippendijreepjes toe en roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur. Bak in de laatste minuut de knoflookpuree mee. Voeg de Oosterse groentemix toe aan de pan en roerbak 7 - 10 minuten op middelhoog vuur.

Mihoen wellen
2

Leg ondertussen de mihoen in een grote kom en giet het gekookte water erop tot de mihoen ruim onder water staat. Laat de mihoen 4 - 6 minuten wellen. Spoel vervolgens af met koud water in een vergiet. Roer goed door en laat de mihoen minimaal 5 minuten uitstomen.

Mihoen bakken
3

Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan met groenten. Voeg de sojasaus en woksaus met gember toe en roer goed door. Voeg de mihoen toe en roerbak het geheel nog 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper.

Serveren
4

Verdeel de gebakken mihoen over de borden. Serveer met de kroepoek.