Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oosterse kruiden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
7.5 gram
Knoflookpuree
100 gram
Kippendijreepjes
200 gram
Chinese groentemix
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Mihoen vermicelli
½ zakje(s)
Woksaus met gember
(Bevat Gluten, Sesamzaad, Soja)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
25 gram
Vegetarische kroepoek
(Bevat Gluten)
½ el
Zonnebloemolie
¼ stuk(s)
Kippenbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan. Voeg de kippendijreepjes toe en roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur. Bak in de laatste minuut de knoflookpuree mee. Voeg de Oosterse groentemix toe aan de pan en roerbak 7 - 10 minuten op middelhoog vuur.
Leg ondertussen de mihoen in een grote kom en giet het gekookte water erop tot de mihoen ruim onder water staat. Laat de mihoen 4 - 6 minuten wellen. Spoel vervolgens af met koud water in een vergiet. Roer goed door en laat de mihoen minimaal 5 minuten uitstomen.
Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan met groenten. Voeg de sojasaus en woksaus met gember toe en roer goed door. Voeg de mihoen toe en roerbak het geheel nog 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper.
Verdeel de gebakken mihoen over de borden. Serveer met de kroepoek.