Gebakken kipfilet met knoflooksperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken kipfilet met knoflooksperziebonen

Gebakken kipfilet met knoflooksperziebonen

Met gekookte aardappelen, kappertjes en pompoenpitten

Voor de perfecte kipfilet heb je een goede pan nodig: het liefst met een dikke bodem en niet veel groter dan de kip. Is de pan te ruim, dan verbrandt het bakvet voordat de kip gaar is. Je kunt dit voorkomen door tijdens het bakken wat extra vet toe te voegen. Door streng winterweer in Marokko en Egypte zijn er helaas geen snijbonen beschikbaar. In plaats daarvan maak je dit gerecht nu met sperziebonen: die passen ook heel goed bij dit gerecht!

Labels:
Kook mij eerst
Caloriebewust
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Sjalot

100 gram

Kipfilet

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

10 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2853 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels13 g
Eiwitten30 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Koekenpan
Bord

Instructies

Aardappelen koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 – 12 minuten of tot ze gaar zijn. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Sperziebonen bakken
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook met de sperziebonen10 – 15 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Snijden en inwrijven
3

Snijd ondertussen de sjalot in ringen. Wrijf de kipfilet in met peper en zout.

Bakken
4

Verhit de helft van de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 – 3 minuten per kant. Verlaag het vuur naar middelmatig, voeg de pompoenpitten en de sjalot toe en bak samen nog 4 – 5 minuten of tot de kip gaar is.

Aardappelen mengen
5

Meng de kappertjes met de aardappelen en roer de overige roomboter er voorzichtig door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden. Leg de kipfilet ernaast en garneer met de meegebakken sjalot en pompoenpitten. Serveer met de gebakken sperziebonen.