Gazpacho van tomaat, komkommer en paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gazpacho van tomaat, komkommer en paprika

Gazpacho van tomaat, komkommer en paprika

met croutons en feta

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Spelt
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Vleestomaat

50 gram

Mini-romatomaten

¼ stuk(s)

Groene paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

3.2 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge, Spelt Kan bevatten Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

0.17 zakje(s)

Gemalen komijnzaad

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)363 kcal
Energie (kJ)1517 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten35 g
waarvan suikers3 g
Vezels11.3 g
Eiwitten8 g
Zout1 g

Benodigdheden

Staafmixer
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de pruimtomaat, vleestomaat, mini-romatomaten, groene paprika, knoflookteen en de helft van de komkommer en de helft van de rode puntpaprika grof. Snijd de gewone tomaat en de andere helft van de puntpaprika en komkommer in zeer fijne blokjes (deze gebruik je als topping).

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Snijden
2

Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd 1 plak van 2 cm per persoon van het bierbostelbroodje en verkruimel deze plak. Snijd het overige bierbostelbroodje in blokjes van ongeveer 1 cm (hier maak je later croutons van).

Gazpacho maken
3

Doe de grofgesneden groente (niet de fijngesneden tomaat, komkommer en puntpaprika), de knoflook, het verkruimelde brood, het witte gedeelte van de bosui, peper en zout in een hoge kom of een blender. Voeg per persoon toe: 150 ml water, 1/2 tl komijn, 1 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Mix alles in de blender of met een staafmixer tot een gladde soep. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Tip: (Tip bij volgende stap gezet ivm lengte tekst)

Croutons maken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de broodblokjes in ongeveer 6 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Hoe kouder de soep, hoe lekkerder. Heb je tijd over laat de soep dan goed afkoelen in de koelkast, of serveer met een ijsblokje erin. Als je de soep lang weg zet, dan wordt de knoflook intenser.

Salade maken
5

Meng het groene deel van de bosui, de fijngesneden tomaat, komkommer en puntpaprika in een saladekom met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Verbrokkel de feta.

Serveren
6

Serveer de gazpacho in soepkommen. Garneer met de broodcroutons, de fijngesneden groenten en de feta. Voeg extra vierge olijfolie, peper en zout toe naar smaak.