Garnalen met gember-limoendressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen met gember-limoendressing

Garnalen met gember-limoendressing

met gewokte broccoli, rijst en pinda's

.

Labels:
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Jasmijnrijst

160 gram

Broccoli

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Ongezouten pinda's

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bieslook

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Garnalen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Honing

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)674 kcal
Energie (kJ)2820 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers10 g
Vezels7.8 g
Eiwitten30 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Kom
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af als het nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Breng ondertussen 300 ml water per persoon aan de kook in een andere pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes. Halveer de roosjes vervolgens in de lengte en snijd de steel in blokjes. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Pers de limoen uit. Hak de pinda's grof en snijd de knoflook fijn. Snijd of knip de bieslook fijn.

Tip: Houd je van knapperige broccoli? Kook de broccoli dan niet, maar bak hem alleen. Bak de broccoli dan wel 2 - 4 minuten langer.

Dressing maken
3

Voeg de broccoli toe aan de pan met deksel en kook 3 minuten. Giet af en spoel onder koud water. Meng ondertussen in een kom per persoon 1 1/2 tl gember, 2 tl limoensap en 1/2 el zonnebloemolie met de sojasaus, de witte balsamicoazijn en de honing tot een dressing. Voeg de gehakte pinda's toe.

Broccoli roerbakken
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de broccoli 6 – 8 minuten. Voeg de laatste minuut de knoflook en de overige gember toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat je door de broccoli in dit gerecht per portie meer vitamine C binnenkrijgt dan de ADH? Broccoli is daarnaast rijk aan foliumzuur voor een fit gevoel, en kalium voor een gezonde bloeddruk.

Garnalen bakken
5

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en leg de broccoli er op. Garneer met de garnalen en besprenkel met de gember-limoendressing. Garneer met de bieslook.