HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFrisse Parelcouscous
topBanner
Frisse parelcouscous

Frisse parelcouscous

met verse koriander, ricotta en cranberry-pittenmix

Lees meer

Ricotta is een relatief magere, maar eiwitrijke kaas en is een goede aanvulling voor een vegetarisch dieet. Samen met de frisse limoen en knapperige cranberry-pittenmix vormt het een heerlijke combinatie.

Labels:OriginalLekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 stuk(s)

Gele paprika

2 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Sjalot

6 takje(s)

Verse koriander

1 stuk(s)

Limoen

60 gram

Cranberry-pittenmix

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

200 gram

Ricotta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3259 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g
Zout2.3 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en schep over in een saladekom.

2

Snijd ondertussen de paprika en de tomaat in blokjes. Snipper de sjalot en snijd de koriander fijn.

3

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paprika 3 – 4 minuten op hoog vuur (zie tip).

4

Voeg de paprika, tomaat, sjalot en het grootste deel van de koriander toe aan de saladekom. Was de limoen grondig. Rasp de schil en pers de limoen uit (zie tip).

5

Voeg de cranberry-pittenmix, extra vierge olijfolie, ½ el limoensap per persoon, ½ tl limoenrasp per persoon en de helft van de ricotta toe aan de saladekom. Meng het geheel goed door elkaar en breng op smaak met peper, zout en eventueel extra limoensap.

6

Verdeel de parelcouscous over de borden. Verdeel de overige ricotta erover, garneer met de overige koriander, limoensap en peper naar smaak.