Met in januari de populairste Balans-recepten van 2020 op het menu ben jij verzekerd van een goede start. Zit er botersla in jouw box in plaats van little gem? Gebruik 1/4 krop per persoon. Het recept blijft verder hetzelfde en het smaakt net zo lekker.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
½ piece
Red onion
100 g
Chicken breast strips with BBQ spices
1 piece
Garlic
2.5 g
Fresh curly parsley
50 g
Low-fat yogurt
1 piece
Little gem
2 piece
Tomato
10 g
Grated mature cheese
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
White balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd ze in repen van 1/2 – 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 - 3 minuten. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak in 5 - 8 minuten gaar.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de knoflook en de krulpeterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Heb je een grote knoflookteen ontvangen of houd je niet zo van rauwe knoflook? Voeg dan minder toe en proef het sausje eerst.
Snijd ondertussen de little gem in fijne reepjes en de tomaat in blokjes. Meng de little gem en tomaat in een saladekom met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Gebruik kleine individuele ovenschaaltjes voor één kapsalon per persoon, of één grote ovenschaal voor iedereen samen. Verdeel eerst de salade over de ovenschaaltjes. Schep vervolgens de friet op de salade en bedek tenslotte met de kip. Verdeel de geraspte kaas over de kip en bak de kapsalon 5 minuten in de oven om de kaas te laten smelten.
Tip: Eet je liever geen warme salade? Houd deze dan apart en serveer naast de kapsalon.
Serveer de kapsalon met de knoflooksaus.
Tip: Deze zelfgemaakte kapsalon bevat slechts 611 kcal, zit vol groenten en is bereid met weinig zout en weinig verzadigde vetten. Dat is een groot verschil met de klassieke kapsalon van de snackbar!