Met in januari de populairste Balans-recepten van 2020 op het menu ben jij verzekerd van een goede start.
Zit er botersla in jouw box in plaats van little gem? Gebruik 1/4 krop per persoon. Het recept blijft verder hetzelfde en het smaakt net zo lekker.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
500 gram
Vastkokende aardappelen
1 stuk(s)
Rode ui
200 gram
Gemarineerde kipfiletreepjes
2 bakje(s)
Little gem
4 stuk(s)
Tomaat
25 gram
Geraspte belegen kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))½ stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevattenSelderij)100 gram
Magere yoghurt
(BevatMelk (inclusief lactose))2 el
Olijfolie
1 el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd ze in repen van 1/2 – 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 - 3 minuten. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak in 5 - 8 minuten gaar.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de knoflook en de krulpeterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de little gem in fijne reepjes en de tomaat in blokjes. Meng de little gem en tomaat in een saladekom met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Gebruik kleine individuele ovenschaaltjes voor één kapsalon per persoon, of één grote ovenschaal voor iedereen samen. Verdeel eerst de salade over de ovenschaaltjes. Schep vervolgens de friet op de salade en bedek tenslotte met de kip. Verdeel de geraspte kaas over de kip en bak de kapsalon 5 minuten in de oven om de kaas te laten smelten.
Serveer de kapsalon met de knoflooksaus.