topBanner
Frisse kapsalon met kipfiletreepjes en yoghurtsaus

Frisse kapsalon met kipfiletreepjes en yoghurtsaus

met little gem, tomaat en belegen kaas

Balansfavoriet
Lees meer

Met in januari de populairste Balans-recepten van 2020 op het menu ben jij verzekerd van een goede start.

Zit er botersla in jouw box in plaats van little gem? Gebruik 1/4 krop per persoon. Het recept blijft verder hetzelfde en het smaakt net zo lekker.

Labels:Caloriebewust
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Rode ui

200 gram

Gemarineerde kipfiletreepjes

2 bakje(s)

Little gem

4 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse krulpeterselie

100 gram

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2556 kJ
Energie (kcal)611 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels10 g
Eiwitten33 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd ze in repen van 1/2 – 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 - 3 minuten. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak in 5 - 8 minuten gaar.

3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de knoflook en de krulpeterselie. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd ondertussen de little gem in fijne reepjes en de tomaat in blokjes. Meng de little gem en tomaat in een saladekom met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.

5

Gebruik kleine individuele ovenschaaltjes voor één kapsalon per persoon, of één grote ovenschaal voor iedereen samen. Verdeel eerst de salade over de ovenschaaltjes. Schep vervolgens de friet op de salade en bedek tenslotte met de kip. Verdeel de geraspte kaas over de kip en bak de kapsalon 5 minuten in de oven om de kaas te laten smelten.

6

Serveer de kapsalon met de knoflooksaus.