Franse kabeljauw met botersaus en kappertjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Franse kabeljauw met botersaus en kappertjes

Franse kabeljauw met botersaus en kappertjes

met prei en sperziebonen

.

Allergenen :
Vis
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Prei

250 gram

Half kruimige aardappelen

10 gram

Kappertjes

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

250 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2958 kJ
Energie (kcal)707 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers9 g
Vezels12 g
Eiwitten29 g
Zout4 g

Benodigdheden

•Hapjespan met deksel
•Bakplaat
•Bakpapier
•Kom
•Koekenpan
•Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Was de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de prei in de lengte in rolletjes van 10 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

Aardappelen bakken
2

Meng de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30-40 minuten in de oven. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei, de knoflook en de helft van de sjalot 3-4 minuten. Blus af met de bouillon en voeg de sperziebonen toe. Breng, afgedekt, aan de kook. Kook 10-12 minuten, of tot de bonen beetgaar zijn. Giet daarna af en bewaar apart.

Vinaigrette mengen
3

Meng in een kom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en 1 tl mosterd met de overige sjalot, peper en zout tot een vinaigrette. Hak de bladpeterselie fijn.

Kabeljauw bakken
4

Strooi 1 el bloem per persoon uit over een bord. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Wentel de kabeljauw door de bloem. Verhit, wanneer de aardappelen bijna klaar zijn, 1/2 el boter in een koekenpan op hoog vuur en bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant. Haal uit de pan en verdeel over de borden. Verdeel de peterselie over de kabeljauw.

Botersaus maken
5

Voeg 1/2 el roomboter per persoon en de kappertjes toe aan de koekenpan van de kabeljauw op hoog vuur. Bak de kappertjes 2 - 3 minuten en wacht tot de boter lichtbruin en schuimig is. Schenk de gesmolten boter met kappertjes over de kabeljauw.

Serveren
6

Meng de vinaigrette naar smaak met de sperziebonen en prei. Verdeel de groente over de borden met kabeljauw. Serveer de kabeljauw met de geroosterde aardappelen.