Fluweelzachte broccolisoep met blauwe kaas
Fluweelzachte broccolisoep met blauwe kaas

Fluweelzachte broccolisoep met blauwe kaas

met knoflookbrood en zonnebloempitten

Met soep kun je eindeloos variëren. Aan deze broccolisoep voeg je roomkaas en blauwe kaas toe, dat maakt de soep fluweelzacht en geeft lekker veel pit.

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

200 g

Broccoli

125 g

Potatoes

10 g

Sunflower seeds

(May be present: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

⅓ sachet(s)

Dried thyme

50 g

Herbed cream cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Blue cheese cubes

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

White ciabatta

(Contains: Rogge, Tarwe May be present: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

500 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories830 kcal
Energy (kJ)3474 kJ
Fat46.4 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate70.5 g
Sugar8.1 g
Dietary Fiber12.5 g
Protein28.2 g
Salt5.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Soup pan with lid
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden (zie Tip). Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Was of schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 250 ml bouillon per persoon en dat vul aan met 250 ml kokend water per persoon.

Zonnebloempitten roosteren
2

Verhit een koekenpan zonder olie op middellaag vuur en rooster de zonnebloempitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Soep koken
3

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, de helft van de knoflook en de tijm 3 minuten. Voeg de bouillon, broccoli en aardappelen toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 14 - 18 minuten op middellaag vuur.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Knoflookbrood maken
4

Snijd ondertussen de broodjes open en besmeer met de olijfolie en de overige knoflook. Bak 6 - 8 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.

Op smaak brengen
5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Roer de kruidenroomkaas erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen.

Serveren
6

Verdeel de soep over diepe borden of kommen. Garneer met de zonnebloempitten en de blauwe-kaasblokjes (zie Tip). Serveer de soep met het knoflookbrood.

Tip: Blauwe kaas is sterk van smaak. Laat voor de perfecte balans iedereen zijn eigen soep garneren.