Met soep kun je eindeloos variëren. Aan deze broccolisoep voeg je roomkaas en blauwe kaas toe, dat maakt de soep fluweelzacht en geeft lekker veel pit.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
200 g
Broccoli
125 g
Potatoes
10 g
Sunflower seeds
(May be present: Sesamzaad, Pinda's, Noten)
⅓ sachet(s)
Dried thyme
50 g
Herbed cream cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Blue cheese cubes
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 piece
White ciabatta
(Contains: Rogge, Tarwe May be present: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)
½ tablespoon
Olive oil
500 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden (zie Tip). Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Was of schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 250 ml bouillon per persoon en dat vul aan met 250 ml kokend water per persoon.
Verhit een koekenpan zonder olie op middellaag vuur en rooster de zonnebloempitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, de helft van de knoflook en de tijm 3 minuten. Voeg de bouillon, broccoli en aardappelen toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 14 - 18 minuten op middellaag vuur.
Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.
Snijd ondertussen de broodjes open en besmeer met de olijfolie en de overige knoflook. Bak 6 - 8 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.
Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Roer de kruidenroomkaas erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen.
Verdeel de soep over diepe borden of kommen. Garneer met de zonnebloempitten en de blauwe-kaasblokjes (zie Tip). Serveer de soep met het knoflookbrood.
Tip: Blauwe kaas is sterk van smaak. Laat voor de perfecte balans iedereen zijn eigen soep garneren.