Flammkuchen ziet er Italiaans uit, klinkt Duits, maar weet jij waar het oorspronkelijk vandaag komt? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Passata
⅓ zakje(s)
Italiaanse kruiden
½ stuk(s)
Courgette
¼ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Flammkuchen
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Tomaat
30 gram
Rucola en veldsla
2.5 gram
Vers basilicum
¾ el
Olijfolie
¼ el
Extra vierge olijfolie
1 el
Witte balsamicoazijn
½ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de passata, de Italiaanse kruiden, de honing en de helft van de witte balsamicoazijn toe en kook 1 minuut. Breng de saus op smaak met peper en zout. Snijd 1/3 van de courgette in dunne plakken.
Tip: Proef de saus en maak hem eventueel iets zoeter of frisser door meer honing of azijn toe te voegen.
Snijd 1/4 rode ui per persoon in halve ringen. Snijd de paprika in blokjes. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten in de oven.
Tip: Heb je rode ui over? Snipper de overige rode ui en voeg toe aan de salade.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgetteplakken 5 minuten. Snijd of scheur de mozzarella in kleine stukjes.
Tip: Wist je dat deze maaltijd meer dan 350 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.
Verdeel de saus over de flammkuchen, maar laat minimaal 2 cm van de rand vrij. Beleg met de courgetteplakken, paprikablokjes, rode ui en de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak nog 8 – 10 minuten in de oven, of tot de mozzarella begint te kleuren.
Schaaf ondertussen met een dunschiller linten van de rest van courgette. Snijd de tomaat in kleine stukken. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige witte balsamicoazijn tot een dressing. Meng de courgettelinten, tomaat, rucola en veldsla met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Haal de blaadjes van de takjes basilicum, maar laat ze heel. Snijd de takjes fijn en meng door de salade.
Leg op ieder bord een flammkuchen en garneer met de basilicumblaadjes. Serveer de salade ernaast.