Broccolini, ook wel bimi genoemd, is een combinatie van broccoli en Chinese broccoli. Vergeleken met de licht bittere smaak van gewone broccoli is broccolini milder, met een zoetere, aardse smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
130 gram
Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis
(Bevat Vis)
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Prei
½ stuk(s)
Wortel
40 gram
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse bieslook, dille en bladpeterselie
â…“ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
100 gram
Broccolini
â…“ zakje(s)
Gedroogde tijm
5 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
100 ml
Zoutarme kippenbouillon
1 tl
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Bloem
30 ml
Water
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak de prei schoon en snijd in de lengte doormidden. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Hak de verse kruiden fijn.
Weetje: 100 gram prei bevat meer dan 1/3 van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid foliumzuur, wat een belangrijke rol speelt voor de groei en het functioneren van het lichaam.
Verhit 10 g roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de prei, wortel, gedroogde tijm en de knoflook toe en bak, afgedekt, 3 - 5 minuten. Voeg 10 g bloem per persoon toe en roerbak 1 minuut. Voeg de kookroom en per persoon: 100 ml bouillon en 1 tl mosterd toe en verhoog het vuur. Breng op smaak met peper en zout en laat 3 - 5 minuten inkoken. Roer regelmatig door.
Zet het vuur uit en voeg de vismelange en 3/4 van de verse kruiden toe. Roer goed door. Schep de vulling in een ovenschaal. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in of snijd het overbodige deeg weg langs de randen. Snijd het bladerdeeg in het midden kruislings in. Bak 20 - 25 minuten in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan met deksel zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Voeg de broccolini en 2 el water per persoon toe aan dezelfde pan, stoom de broccolini, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Voeg nog wat water toe als je denkt dat de broccolini te doog is. Zet het vuur uit en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, peper en zout.
Verdeel de fish pie over de borden. Serveer met de broccolini en garneer met het amandelschaafsel en de overige verse kruiden.