Farfalle met kipgehakt in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Farfalle met kipgehakt in roomsaus

Farfalle met kipgehakt in roomsaus

met courgette en cherrytomaten

Wat betekent het Italiaanse woord farfalle denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergenen :
Gluten
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

â…“ stuk(s)

Courgette

90 gram

Pasta

(Bevat Gluten)

1 tl

Paprikapoeder

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

50 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3288 kJ
Energie (kcal)786 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers17 g
Vezels8 g
Eiwitten38 g
Zout2 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Groenten snijden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten. Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve plakken.

Pasta koken
2

Kook de farfalle, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgette, de cherrytomaten en 1 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 4 minuten.

Bakken
3

Voeg het kipgehakt toe aan de pan met groenten en bak in 5 minuten los op middelhoog vuur. Voeg daarna de kookroom toe en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden. Schep de saus met groenten en kipgehakt erover. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.