In dit recept maak je een heerlijk romige saus van gepureerde aubergine – een verrassende manier om groente in een pastasaus te verwerken. Het kipgehakt hebben we vast voor je op smaak gebracht met Italiaanse kruiden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Champignons
2.5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Citroen
90 gram
Farfalle
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)
1 tl
Gedroogde tijm
100 gram
Italiaans gekruid kipgehakt
75 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon met een snuf zout in een pan met deksel voor de aubergine. Kook 500 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de farfalle. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve plakken. Kook de aubergine 10 - 12 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet af, pureer de aubergine met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Snipper ondertussen de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakken en snijd de krulpeterselie fijn. Snijd de citroen in parten.
Kook vervolgens de farfalle, afgedekt, 10 - 12 minuten in de andere pan met deksel. Giet daarna af.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook, rode ui en de gedroogde tijm 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt en de champignons toe en bak het gehakt in 2 – 3 minuten los. Voeg vervolgens de gepureerde aubergine toe en roerbak nog 3 – 4 minuten.
Voeg de kookroom toe, roer goed door en breng de saus op smaak met voldoende peper en zout. Roer de farfalle door de saus en groenten in de pan.
Verdeel de farfalle met saus over de borden. Garneer met de krulpeterselie en serveer met een partje citroen.