HelloFresh
topBanner
Falafel met kruidencouscous en baharat

Falafel met kruidencouscous en baharat

met spinazie-tomatensaus, yoghurt en chapati

Lees meer

De chapati in jouw box is een nieuw product. Speciaal voor ons is aan deze variant meer volkorenmeel en minder zout toegevoegd. Het resultaat is lekker én voedzaam.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Paprika

85 g

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 tl

Baharat

2 tl

Gemalen komijnzaad

200 g

Passata

30 g

Sultana rozijnen

(Kan bevattenNuts, Peanuts, Sesame)

100 g

Spinazie

10 g

Verse bladpeterselie en munt

250 g

Falafel met tomaat

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuks

Chapati

(BevatGlutenbevattende granen)

50 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ stuks

Groentebouillonblokje

2 tl

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3895 kJ
Energie (kcal)931 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten122 g
waarvan suikers28.0 g
Vezels15 g
Eiwitten25 g
Cholesterol0 mg
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 150 ml water per persoon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes. Weeg de couscous nauwkeurig af en meng in een kom met peper en zout naar smaak. Voeg de helft van het gekookte water bij de couscous en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en paprika 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de baharat en komijn toe en bak al roerend 1/2 minuut. Voeg de passata, rozijnen en het overige kokende water toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en kook afgedekt 10 minuten.

3

Meng ondertussen in een saladekom 1/3 van de spinazie met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de verse bladpeterselie en munt fijn. Roer de helft van de peterselie en munt door de couscous.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de falafel 3 – 5 minuten op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Zet de koekenpan terug op middelhoog vuur en bak de chapati 1 – 2 minuten per kant.

5

Voeg de overige spinazie toe aan de hapjespan. Laat al roerende slinken en breng op smaak met peper en zout.

6

Leg de falafel in de saus en voeg ook de overige peterselie en munt toe. Verdeel de couscous over de borden en schep de saus erover. Serveer het gerecht met de salade, de chapati en de yoghurt.