HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFajitas Met Rundergehakt, Avocado En Tomatensalsa
topBanner
Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa

Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa

met gepekelde rode ui en smokey tomatenketchup

Lees meer

Nieuw in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Avocado

10 gram

Verse koriander

25 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

220 gram

Rundergehakt met Mexicaanse kruiden

4 stuk(s)

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 gram

Smokey tomatenketchup

Zelf toevoegen

2 el

Rode wijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3683 kJ
Energie (kcal)880 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels8 g
Eiwitten45 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Pers de helft van de limoen uit en snijd de overige helft in parten. Meng de helft van van de rode ui in een kom met het limoensap, 1 el rodewijnazijn per persoon en een snuf zout. Bewaar apart en schep af en toe om.

2

Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de koriander grof en snijd de tomaat in kleine blokjes.

3

Meng de tomaat in een kom met de geraspte cheddar en koriander. Breng op smaak met peper en bewaar apart tot gebruik.

4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de overige rode ui en de helft van de puntpaprika toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak het los in 3 - 5 minuten.

5

Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

6

Zet de avocado, overige paprika, het rundergehakt en de zure room allemaal in aparte schaaltjes op tafel. Zet ook de tomatensalsa en de gepekelde rode ui op tafel. Verdeel de tortilla's over de borden en laat ieder zijn eigen tortilla vullen. Serveer met de partjes limoen en de gerookte tomatenketchup.