Nieuw in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Limoen
1 stuk(s)
Rode paprika
1 stuk(s)
Avocado
10 gram
Verse koriander
25 gram
Geraspte cheddar
(BevatMelk (inclusief lactose))1 stuk(s)
Tomaat
220 gram
Rundergehakt met Mexicaanse kruiden
4 stuk(s)
Witte tortilla
(BevatGlutenbevattende granen)50 gram
Biologische zure room
(BevatMelk (inclusief lactose))60 gram
Smokey tomatenketchup
2 el
Rode wijnazijn
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Pers de helft van de limoen uit en snijd de overige helft in parten. Meng de helft van van de rode ui in een kom met het limoensap, 1 el rodewijnazijn per persoon en een snuf zout. Bewaar apart en schep af en toe om.
Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de koriander grof en snijd de tomaat in kleine blokjes.
Meng de tomaat in een kom met de geraspte cheddar en koriander. Breng op smaak met peper en bewaar apart tot gebruik.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de overige rode ui en de helft van de puntpaprika toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak het los in 3 - 5 minuten.
Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
Zet de avocado, overige paprika, het rundergehakt en de zure room allemaal in aparte schaaltjes op tafel. Zet ook de tomatensalsa en de gepekelde rode ui op tafel. Verdeel de tortilla's over de borden en laat ieder zijn eigen tortilla vullen. Serveer met de partjes limoen en de gerookte tomatenketchup.