Enchilada's met kipgehakt en mais
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Enchilada's met  kipgehakt en mais

Enchilada's met kipgehakt en mais

met een frisse salade en zure room

.

Allergenen :
Gluten
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ blik(ken)

Maïs in blik

½ stuk(s)

Rode ui

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ tl

Gerookt paprikapoeder

100 ml

Passata

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Gluten)

12.5 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Radicchio & ijsbergsla

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3774 kJ
Energie (kcal)902 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers20 g
Vezels8 g
Eiwitten40 g
Zout2 g

Benodigdheden

•Koekenpan
•Ovenschaal
•Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui fijn.

Bakken
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de mais 1 - 2 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 2 - 3 minuten los. Voeg de passata en per persoon 1/2 tl paprikapoeder toe en bak nog 2 - 4 minuten mee.

Enchilada's maken
3

Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel. Rol de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de cheddar over de enchilada's en bak 5 - 10 minuten in de oven.

Tomaat snijden
4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.

Salade maken
5

Maak een vinaigrette van 1 tl witte balsamicoazijn per persoon, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Meng vlak voor serveren met de tomaat, de slamix en de overige mais.

Serveren
6

Serveer de enchilada's met de salade en de zure room.