Enchilada's met Italiaans gekruid gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Enchilada's met Italiaans gekruid gehakt

Enchilada's met Italiaans gekruid gehakt

met geraspte kaas en salade

In dit recept combineer je de Mexicaanse keuken met de Italiaanse keuken door de enchilada's te vullen met Italiaanse groenten en passata.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Gluten)

100 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

7.5 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2800 kJ
Energie (kcal)669 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers13 g
Vezels9 g
Eiwitten32 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden en bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg het kipgehakt en 1/2 zakje Italiaanse kruiden per persoon toe en bak in 2 - 3 minuten los.

Tortilla's vullen
2

Voeg de passata en Italiaanse groentenmix toe en bak nog 2 - 4 minuten mee. Beleg de tortilla's met de saus. Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de kaas over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.

Salade maken
3

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl extra vierge olijfolie en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de rucola met de dressing.

Serveren
4

Verdeel de enchilada's over de borden en druppel de basilicumcrème eroverheen. Serveer de enchillada's met de rucola.